Ключовий етап війни! ЗСУ в Криму: Данілов ошелешив-фінал не за горами, рознесли окупантів. Палає все

Збройні сили України зайдуть до Луганська, Донецька та Севастополя навесні 2023 року. Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов.
За його словами, ключовим етапом у війні стане зима.

«6 грудня 1919 року розпочався Зимовий похід армії УНР. 6 грудня 2022 року він продовжився і закінчиться Українською весною у звільненому Севастополі, Донецьку та Луганську», – зазначив посадовець.

Нагадаємо, колишній командувач військ США у Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес заявляв, що українські війська затягують зашморг навколо Криму. Лінія постачання від Ростовської області через Маріуполь та Бердянськ вже частково прострілюється Himars.
Але що важливіше, у зоні досяжності снарядів Himars опинилася російська логістика, за допомогою якої поповнюються запаси нової техніки, палива та боєприпасів у Криму через наземний маршрут уздовж Азовського моря.

«Це дуже важливий крок, щоб затягнути петлю навколо Криму. Контрнаступ ЗСУ в районі Херсона – це праве крило. Зусилля, які почалися на початку вересня у Харківській області і продовжуються у напрямку Донецька, Луганська та Маріуполя, – це ліве», – зазначив Ходжес.

За оцінками експерта, два ці контрнаступальні угруповання ЗСУ зімкнуться в Криму.

У росіян лише дві лінії постачання, які ведуть до Криму. Перше – Кримський міст, значно пошкоджений під час атаки. Ще одна лінія постачання тягнеться від Ростовської області через Маріуполь та Бердянськ. Цей район вже зараз частково знаходиться у радіусі дії Himars.

Контрнаступальна кампанія ЗСУ має ізолювати Крим та відрізати логістику.

«Єдиним можливим способом доставити або вивезти будь-що з Криму скоро будуть кораблі, які, звичайно, вразливі», – зазначив експерт.

Додамо, за даними Інституту вивчення війни в Донецькій області російські окупанти не припиняють штурмові дії в районах Бахмута та Авдіївки, а в Луганській області військові ЗСУ атакують позиції загарбників на лінії Сватове – Кремінна.
Зазначається, що окупанти продовжували поступово просуватися в районі Бахмута, але ще не оточили місто, і проводили наступальні операції в районі Авдіївка-Донецьк. Крім того, штурмові групи ворога намагаються прорватися вглиб українських позицій.

Також війська РФ обстріляли понад 20 населених пунктів на правому (західному) березі Дніпра і продовжували завдавати ударів по Херсону.
Крім того, в ISW нагадали, що російські війська здійснили чергову хвилю ракетних ударів по об’єктах енергетичної інфраструктури України 5 грудня. Аналітики зауважили, що попри те, що надана Заходом система протиповітряної оборони (ППО) продовжує зменшувати влучання високоточних боєприпасів з боку Росії, невеликий відсоток російських ударів, які обходять українську ППО, має «значний вплив» на українську критичну інфраструктуру.

Разом з тим в Інституті вивчення війни вважають, що ЗСУ ймовірно, вдарили по двох російських стратегічних авіабазах 5 грудня, завдавши їм незначної шкоди і продемонструвавши при цьому здатність України вразити російські тилові райони і, можливо, зірвати російську кампанію із завдання ударів по українській інфраструктурі.