Коломойський після таємної зустрічі пригадав Порошенку старий “боржок”: Не відкрутиться

Олігарх Ігор Коломойський після виборів президента України зустрівся з п’ятим президентом Петром Порошенком у приватному домоволодінні в Києві. Про це бізнесмен заявив в інтерв’ю.

Так, на запитання працівника ЗМІ, хто був ініціатором зустрічі, Коломойський відповів, що якийсь посередник.

“Скажімо так, медіатор якийсь. Типу того, що: “Ви не проти?” Кажу: “Ні, не проти”. А він? “Він теж не проти”. – “Ну, давайте побачимося”, – говорить бізнесмен.

До того ж, у Коломойського поцікавилися, чи намагався п’ятий президент України домовитися з ним про ненапад. Адже він переслідував олігарха і зараз чекає так звану “отвєтку”. Співрозмовник запевнив, що Порошенко його не переслідував.

“Так він же мене не ганяв. В цьому і питання. Не було ж гонінь. Не було проти мене висунуто жодних звинувачень, не було підозр. Так, були фактові кримінальні справи. Нічого особистого”, – роз’яснив олігарх.

На питання про те, що обговорювалося на цій зустрічі, він дав розпливчасту відповідь: мовляв, просто життя.

“Ми не обговорювали з Порошенком питання, пов’язані з проблемами його правління і тим, що відбувалося. Ми з ним ні про що не домовлялися, нічого про це саме. Ми просто поговорили. Про життя. Шанобливо. Як він себе почуває в ролі не президента, наприклад, які у нього відчуття. Нормально. Звикає. Звичайно, скажімо, в останні роки його правління, у нас були не сильно сонячні відносини…”, – сказав Коломойський.

Також його запитали, чи справді Порошенко зняв з банківського рахунку 34 млн доларів.

“Знаєте, таке питання треба задавати, якщо б він зняв принаймні 340 мільйонів! 34 – це не наш з ним рівень! Такою сумою він не відбудеться, а треба ділитися. Добрі слова – це безкоштовно, це комплімент”, – відповів бізнесмен.

Також він несподівано заявив, що Петро Порошенко має заслуги перед Україною як президент, оскільки втримав країну в найважчий час.

«Порошенко – це частина історії України. Він наш п’ятий президент. Ми з ним прожили якесь трохи щасливе, але здебільшого нещасливе життя. Він зробив мені небагато хорошого, але це небагато – дуже цінне. Порошенко втримав країну в саме лихоліття. Можна і потрібно говорити як, з якими жертвами, з якими помилками, можна йти в суд. Все це на його совісті. Я не суддя. Коли ми переможемо, наші нащадки будуть пишатися нами або проклинати – всіх разом, незалежно від того , як ми конфліктували. Історики колись напишуть, хто з нас у чому був правим. Але я ніколи не забуду заслуг всіх, в тому числі Порошенка і його досягнення в цей небезпечний час», – заявив Коломойський.