Командування не стало! Чорний день в РФ -запахло вінками: ЗСУ розійшлись на повну. Розгром на Півдні

Мелітопольський міський голова Іван Федоров заявив про те, що ліквідація окупантів на тимчасово окупованій території Запорізької області протягом тижня, проводилася практично в щоденному режимі.

“Ключовою ліквідацією на тимчасово окупованій частині Запорізької області була ліквідація 11 листопада частини військовослужбовців-офіцерів саме у тимчасово окупованому місті Мелітополь під час проведення наради росгвардійців із ФСБ-шниками. І, звісно, це не може не тішити”, — заявив мер.

Він додав, що противник перетворив Мелітополь на повноцінну військову базу, де всі промислові та комунальні підприємства захоплені та використовуються для розміщення російських військових.

Зачепив також і тему Токмаку. Він заявив, що, вже кілька місяців він є фронтовим містом. Там, за його словами, ліквідація окупантів відбувається майже щогодини.

“Ми бачимо це і за інформацією наших місцевих мешканців, які констатують той факт, що регулярно вивозять сотні ворогів у чорних пакетах. І це основні конвої, які виїжджають з Токмака”, — повідомив він.

Водночас Федоров наголосив на тому, що “гарматне м’ясо” підвозять постійно.

“Точно не варто розраховувати на те, що ворог мовчки йде з території чи біжить. Сьогодні вони постійно привозять нові та нові “порції” “гарматного м’яса” на тимчасово окуповані території Запорізької області. Так, наші мешканці за цей тиждень зазначають, що з’являються нові підрозділи на березі Азовського моря, а саме в районі Кирилівки та Молочного лиману. Також з’являються в районі Бердянська нові підрозділи, які згодом, швидше за все, перекидатимуться саме на Запорізьку лінію фронту”, — розповів Іван Федоров.

Нагадаємо, експерт з питань національної безпеки Іван Варченко повідомив, що Збройні сили України закріпилися на лівому березі Дніпра в Херсонській області, частково встановивши вогневий контроль над трасою Олешки – Нова Каховка.

“Те, що наші війська укріпилися на лівому березі Дніпра і здійснюють частково вогневий контроль над трасою Олешки – Нова Каховка — це хороша новина. Ця траса веде до Мелітополя і є основним джерелом постачання зброї, боєприпасів і живої сили для угруповань російських військ, які перебувають у передмісті Херсона і здійснюють постійні обстріли цього міста, вбиваючи мирних жителів”, — сказав він.

Підкреслимо те, як він наголосив, що для російських військ відкрився другий фронт. Таким чином, їм доведеться посилювати й концентрувати оборонну лінію в Херсонській області, яка вже не проходить виключно вздовж річки.

“Російським військам стало набагато важче, хоч би як вони намагалися робити хорошу міну за поганої гри, у росіян із лівого боку Дніпра — другий фронт, їм потрібно буде швидко маневрувати між фронтами за всіх можливостей української артилерії, зокрема далекобійної та високоточної артилерії, щоб не допускати швидкого просування українських військ”, — каже експерт.

Зокрема Варченко додав, що Дніпро був природною перешкодою, яку росіяни могли використовувати в оборонних цілях.

“Але тепер вони будуть поступово відтіснятися від цієї природної перешкоди, їм буде важче. А загроза Олешкам — пряма й очевидна кожному, хто військовим поглядом подивиться на карту. Основні траси, які сполучають Олешки з великими містами на території окупованої Херсонської області, через які можна постачати ті самі ресурси — боєприпаси, зброю і живу силу — ці траси вже перебувають під ударами. Звісно, їм буде набагато важче утримувати цей населений пункт, і від нього відкриваються оперативні простори для подальших атакувальних дій на рівнинах, у плавнях і по дорогах Херсонської області”, — підсумував Іван Варченко.