Командування підірвали! Знищено всіх – штаб у вогні: одним ударом. Наступу кінець!

Планувати наступальні операції на Куп’янському напрямку агресору трохи складніше. Про це у своєму телеграм-каналі розповів Кирило Сазонов.

«Дрон-камікадзе бригади «Сталевий кордон» висловив бажання взяти участь у нараді комскладу російських окупантів. Компанію йому ніхто не склав, але й заперечувати не стали. Полетів сам. Повідомляє, що до командного пункту ворога дістався нормально, тут дуже тепла атмосфера та запальне шоу. Земля скловатою.», — написав військовослужбовець.

Тим часом генерал-полковник Олександр Сирський, командувач Сухопутних військ ЗСУ, висловив думку про те, що російські збройні сили готуються до контратаки на Куп’янському напрямку у річницю успішного Харківського контрнаступу ЗСУ. В інтерв’ю для YouTube-каналу «Фабрика новин», полковник запасу ЗСУ та військовий льотчик-інструктор Роман Світан поділився своїми поглядами на цю ситуацію.

В даний час окупанти роблять спроби рухатися у зворотному напрямку вздовж аміачної труби від Валуєка до Куп’янська. Вони перетинають річку Оскол у районі Куп’янська-Вузлового, що можна розглядати як спробу здійснити реванш.

«Російські сили безперечно прагнутимуть рухатись і тиснути українські сили на річки Оскол та Сіверський Донець зі сходу на захід та південний захід. Однак перед цим їм необхідно повернути під свій контроль міста Куп’янськ-Вузловий та Лиман. Найкращі оборонні позиції для окупантів будуть саме вздовж річок Оскол та Сіверський Донець. Однак будь-які атаки на такому рельєфі, як на Куп’янсько-Лиманському напрямі, змушують російські війська залишати свої укріплені позиції, що відкриває можливість ЗСУ застосувати касетні боєприпаси», — ділиться експерт.

Росіяни, мабуть, мають намір рухатися вздовж аміачної труби у бік Куп’янська-Вузлового. Це для них вкрай важливо, наголосив експерт.

Наразі, відомо, що протягом доби відбулось 26 бойових зіткнень. Ворог завдав 2 ракетних, 29 авіаційних ударів, здійснив 14 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Про це повідомляє Генштаб. 
Пишуть, що оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.
На Куп’янському напрямку противник завдав авіаційних ударів біля Синьківки, Кислівки Харківської області, Новоселівського Луганської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Кислівка, Кучерівка Харківської області.
На Лиманському напрямку наші захисники відбили ворожі атаки в районі Берестового. Авіаційних ударів зазнали Білогорівка Луганської області, Спірне, Веселе Донецької області. 
На Бахмутському напрямку українські воїни успішно стримують противника в районах Оріхово-Василівки, Богданівки та Кліщіївки.
На Запорізькому напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Роботиного Запорізької області.
На Херсонському напрямку артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Понятівка, Садове Херсонської області та Дніпровське Миколаївської області.
Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку та наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку. Мають успіх в районах південніше Роботиного та Кліщіївки, закріплюються на досягнутих рубежах, знищують ворога та крок за кроком звільнюють окуповані території.
Протягом доби авіація Сил оборони завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу озброєння та військової техніки.
Підрозділами ракетних військ уражено 5 артилерійських засобів та 1 зенітно-ракетний комплекс противника.