Котел на фронті! 15 тисяч солдат – надзвичайна новина: ЗСУ під Херсоном. Переможемо!

ЗСУ вже розпочали контрнаступ на Херсонському напрямку, але він разюче відрізняється від тактики окупаційної армії РФ.

Про це в ефірі російського опозиційного YouTube-каналу “Популярна політика” розповів військовий експерт Михайло Самусь.

Він зазначив, що армія РФ раніше просувалася вперед на фронтах за рахунок артилерійського вогневого валу та закидання позицій тілами своїх солдатів. У ЗСУ тактика більш сучасна та гуманна.

“Контрнаступ уже давно йде. Воно просто не виглядає так, як у російських військ… Українська армія йде вперед трохи по-іншому: знищуються інфраструктурні об’єкти (мости), тобто ламається логістика. Знищуються склади з боєприпасами… тими ж HIMARS та іншими високоточними далекобійними MLRS. Також йде знищення засобів ППО та командних пунктів. Таким чином угруповання противника позбавляється можливості обороняться, тим більше наступати. І, крім того, знищення засобів ППО позбавляє противника можливості протидіяти авіації”, – розповів Самусь.

Він звернув увагу на те, що на Херсонщині ЗСУ почали бити мостами, які грають ключове значення для постачання окупаційної армії РФ на Правобережжя. Йдеться про два угруповання, Херсонське та Криворізьке, загальною чисельністю близько 15 тисяч військових.

“Ці угруповання вже фактично знаходяться в оточенні: мости знаходяться під постійним вогневим контролем українських військ… Українські війська готують поле бою. Будуть створені умови, коли російська група військ прийматиме рішення: або здаватися в полон, або вмиратиме, бо в умовах, коли немає боєприпасів, немає управління, немає можливості постачання та підкріплення, перспективи дуже погані”, – розповів військовий експерт.