КОТЕЛ РОЗІРВАНО! Залужний втирає сльози – ПРОГРИЗЛИ ОТОЧЕННЯ? Наші вийшли, це просто браво!

ЗСУ вкотре показали свою вправність на полі бою. Зокрема, вони змогли обвести окупантів так, що ті не змогли оточити Авдіївку та різко змінили тактику. І хоч, кадри з геолокацією від 25 січня засвідчили просування ЗС РФ на південний захід від Степового і по вулиці Спортивній на південній околиці Авдіївки, поки нового оточення ЗСУ не передбачається.

Про це розповіли аналітики з Інституту вивчення війни.

Там підкреслили, що український військкор Костянтин Машовець заявив, що напередодні ЗСУ просунулися на 100 метрів у районі ресторану «Царське полювання», проте в ISW не побачили візуального підтвердження. В той же час, окупанти зізналися, що останні три дні ВПС дійсно контратакують ЗС РФ у районі ресторану, щоб повернути раніше втрачені позиції.

Позиційні бої тривають у районі Новобахмутівки, Опитного, Спартака, Степового, Невельського і Первомайського. Представник Нацгвардії України Руслан Музичук заявив, що противник використовує на цій ділянці фронту не так багато бронетехніки, віддаючи перевагу невеликим групам піхоти, які ведуть як розвідку, так і напади. Аналітики з ISW упевнені, що, після того як армії Путіна не вдалося оточити Авдіївку, вона знову буде йти в лоб, як у ситуації з Бахмутом.

Нині атаки ворога не такі масштабні, як це було в жовтні 2023 року, а найкращі успіхи в армії Путіна саме на півдні міста, де вони й спробують розвинути успіх. При цьому також сподіватимуться, що зможуть прорватися на півночі та сході.

Майор МВС України Максим Морозов заявив, що російські війська зібрали під Авдіївкою 40 тисяч особового складу і готуються активізувати наступальні дії. Неясно, чи суттєво збільшаться темпи просування окупантів в Авдіївці.