Краще сядьте! Невже вони НАВАЖИЛИСЬ? Козир для ЗСУ – F-16 будуть? Раніше і не снилось – вперше!

Переговори щодо військових літаків для ЗСУ завершаться позитивно.

Досвідчений український розвідник Василь Богдан в ефірі одного із телеканалів висловив припущення, що отримання багатофункціональних літаків типу F-16 – це лише справа часу. При цьому ветеран зовнішньої розвідки України переконаний, що ми точно отримаємо літаки від партнерів, оскільки вони усвідомлюють важливість прикриття настання ЗСУ з повітря.

Генерал-лейтенант запасу ЗСУ в контексті того, чи варто розраховувати на отримання винищувачів від союзників, навів у приклад ті випадки, коли нам спершу не хотіли надавати одні види зброї, називаючи це “червоними лініями”, після яких відбудеться ескалація конфлікту, потім – іншого, але згодом ми отримали все, в чому спочатку нам було відмовлено.

Потім досвідчений розвідник наголосив, що тур Зеленського країнами Європи переслідував кілька цілей, одна з яких – пояснити важливість отримання ЗСУ авіації.

“Ми вже всі усвідомили і частину наших партнерів, і навіть ті, хто зараз утримується чи публічно каже: “Ні!”, що для того, щоб завершити повністю цикл протиповітряної оборони України та закрити українське небо, забезпечити діяльність сухопутних та танкових військ, Україні потрібні винищувачі типу F-16 багатофункціональні, які можуть діставати до всіх тимчасово окупованих територій і головне – давати відсіч російським повітряним платформам, які несуть ці небезпечні ракети типу “Кинжал”, що створює нам певну загрозу”, – повідомив він.