Краще сядьте! Термінова евакуація: Крим “на ногах” – шалена паніка: окупанти здають півострів? Переможемо!

Успішні дії захисників України змушують так звану “владу” тимчасово окупованого Криму та півдня нашої держави терміново переселяти свої родини на територію РФ. Про це повідомляє ГУР МО.

“Попри запевнення населення в безпечності перебування на півострові, представники окупаційної адміністрації Криму, співробітники ФСБ та командири деяких військових частин в таємниці від підлеглих намагаються продати своє житло та терміново вивезти родичів з півострова” – йдеться в повідомленні.

Також, за даними розвідки, окупанти заборонили укладення угод з купівлі-продажу житла, встановили обмеження на пересування Кримським мостом та всіляко намагаються закрити доступ до інформації про контрнаступальні дії захисників України.

Зараз практично усі військові сили РФ проходять через Крим транзитом і їх кидають на південь та схід України. На самому окупованому Росією півострові сили окупантів не затримуються.

Тому нині російські сили, які перебувають у Криму, недостатні для утримання півострова. Про це сказав генерал-лейтенант запасу та ексзаступник начальника Генштабу ЗСУ Ігор Романенко в одному з інтерв’ю.

“Так, РФ формує батальйони, але їхня якість не найкраща. От і резервний танковий 3-й армійський корпус, в який ледве нашкребли 15 тисяч солдатів замість 25 тисяч – Росія не знає, які дірки ним закривати. Усе це багато про що говорить”, – зазначає Романенко.

У відповідь на питання, чи зіграє Україні на руку розташування Кримського півострова, який з’єднаний з РФ лише Кримським мостом, генерал-лейтенант запасу наголосив, що це залежатиме від правильності використання нашою державою цієї особливості.

Також Романенко зазначив, що в питанні звільнення Криму і повернення його Україні наша держава повинна керуватися виключно своїми інтересами. Ми сподіваємося на союзників і вдячні їм, проте інтереси українців і союзників по низці питань не збігаються. А в України є власні погляди на своє майбутнє, тому вона дотримуватиметься їх.

“У 2014 році наші союзники пропонували Україні варіант, навіть чинили тиск на наше керівництво – щоб ми не чинили опір спробам Росії взяти Крим, нам обіцяли все залагодити, аби не розгорілася якась велика війна. Але ми вже бачимо, до чого це призвело: спочатку росіяни почали воювати на сході, потім заморозили конфлікт, наскільки могли, за цей час зібрали сили і через вісім років повторили все більш масштабно”, – сказав генерал-лейтенант запасу.

Зауважимо, в тимчасово окупованому Російською Федерацією Криму почали ширитися проукраїнські настрої. Люди на півострові під час деяких заходів скандують українські націоналістичні гасла.

Кілька днів тому у Telegram-каналах почали публікувати відео із святкування весілля у ресторані в окупованому Бахчисарайському районі Криму. На відео гості весілля танцюють під пісню «Ой у лузі червона калина».

Так званий очільник “Ради Міністрів Республіки Крим” Сергій Аксьонов у Telegram записав відеозвернення. Він погрожує людям з проукраїнською позицією в’язницею. Аксьонов заявив, що учасникам та організаторам весілля загрожуватиме кримінальна відповідальність. Окрім того, за його словами, людей ідентифікуватимуть за відеозаписами, звільнюватимуть з посад та закриватимуть їхні бізнеси.

“В інформаційному просторі з’являються відео із публічних заходів у Криму, на яких учасники скандують проукраїнські гасла, співають націоналістичні пісні. Вважаю, що й організаторів, і учасників подібних розваг потрібно притягувати до відповідальності, звільняти з посад, вживати інших заходів у межах законодавства. Для тих, хто підтримує український режим, раціональним та логічним буде виїхати до тієї країни, яку вони так люблять”, – сказав Аксьонов.

Після серії вибухів, перші з яких пролунали на військовому аеродромі біля селища Новофедорівка в Сакському районі, Крим буквально вирує емоціями. Люди радіють, що за Крим зялися: це ознаки того, що тимчасова влада звільнятиме Крим.