Кравчук отримав посаду! Під ранок все стало відомо: його заява вражає – він зробить це

Перший президент України Леонід Кравчук поповнив склад наглядової ради Благодійного фонду “Меморіал Голокосту” Бабин Яр “(BYHMC).

Кравчук став п’ятнадцятим членом цього органу, сформованого як міжнародна команда всесвітньо відомих і авторитетних правозахисників, науковців, політиків, бізнесменів, релігієзнавців і діячів культури.

Про це йдеться в повідомленні на офіційному веб-сайті фонду.

Леонід Кравчук приєднався до членів спостережної ради як державний і громадський діяч, політик, науковець і дипломат високого рівня. До того ж у свій час саме він виголосив історичну промову в контексті переосмислення та дослідження теми Голокосту. Леонід Кравчук, як голова Верховної Ради, вибачився в 1991 році в Бабиному Яру перед єврейським народом від імені українського за участь окремих українців у Голокості.

Крім Леоніда Кравчука, до складу наглядової ради Благодійного фонду “Меморіал Голокосту “Бабин Яр” входять такі видатні особистості, як лауреат Нобелівської премії з літератури Світлана Алексієвич, колишній віце-канцлер Німеччини Йошка Фішер, американський політик Джо Ліберман, екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський та генеральна директор ЮНЕСКО в 2009 — 2017 роках Ірина Бокова.

На рівні функцій наглядова рада здійснює контроль за діяльністю фонду та консультує Раду директорів як окремий і незалежний від неї орган. Благодійний фонд “Меморіал Голокосту” Бабин Яр” — це неурядова організація, яка прагне побудувати центр освіти, документації і пам’яті, присвячений трагічним подіям вересня 1941 року. Меморіальний центр покликаний гідно вшанувати пам’ять жертв трагедії Бабиного Яру і сприяти гуманізації людства через збереження та вивчення історії Голокосту.

Варто зазначити, що нещодавно Леонід Кравчук поділився своєю думкою щодо сепаратизму в Береговому. На думку Кравчука, в Береговому його нема. Конфліктна ситуація в Береговому потребує обговорень, проте про сепаратизм тут не йдеться.

“Я дуже багато разів бував в Берегово і за Радянських часів, і в час української незалежності. Я вам скажу точно, що під час радянської влади питання сепаратизму, як в нас тут називають, хоча я вважаю це не точна назва, і інші мовні питання ніколи не ставили. Принаймні, більшість людей в цьому районі знали російську мову. Тому, я думаю, в цьому разі джерело питань, які ми обговорюємо сьогодні, не знаходиться в Берегово. Воно знаходиться в Будапешті. Саме там, використовуючи ситуацію, саме там, використовуючи якісь внутрішні проблеми, у тому числі, і виборчі, центральна влада акцентує увагу на деяких питаннях і мовних, і не тільки”, – сказав перший президент України.