Про це розповів військовий експерт Петро Черник. За його словами, окупанти докладають великих зусиль, прагнучи зупинити наступ ЗСУ.

Кремінна має для російських загарбників важливе стратегічне значення. Черник пояснив, що через це місто проходить траса P66, яка є ключовою артерією для довезення боєприпасів не тільки у район Кремінної, а також для посилення Бахмутського напрямку.

Як тільки ми зможемо відрізати цю трасу, а також якщо вдасться організувати оперативний обхід по самій Кремінній і найближчим часом її звільнити, це дуже серйозно погіршить ситуацію для окупантів на Бахмутському напрямку,
– наголосив Черник.

Він додав, що Бахмут і далі залишається одним із ключових населених пунктів, який прагнуть захопити росіяни.

Військовий експерт зауважив, що не варто підіймати планку очікувань і емоційно сподіватися, що деокупація Кремінної ось-ось станеться. Він наголосив, що така операція дуже небезпечна.

“Давайте говорити в режимі умовностей. Якщо будуть якісно розраховані всі аспекти і ми дійсно зможемо організувати цю операцію, то на Бахмутському напрямку ворог почне дуже сильно страждати у частині логістики, зокрема у довезенні боєприпасів”, – сказав Черник.