Кремль знесилений! Залучили курсантів до бойових дій: фатальні прорахунки рф. Діватись нікуди – Путін капітулює!

Російські збройні сили залучили учбовий підрозділ для бойових дій під Ізюмом на Харківщині, повідомив радник голови Офісу президента Олексій Арестович на брифінгу 18 березня.

За даними Арестовича, протягом попередньої доби російські війська в напрямках Києва, Сум, Чернігова та Харкова переважно займалися укріпленням на вже зайнятих позиціях, спробами поповнити матеріальні запаси та тактичними діями, які «своєчасно припиняються ЗСУ».

«Зона ООС і міста Маріуполь і напрямок Херсон – Миколаїв залишаються основними напрямками зосередження сил противника, хоча й там активних дій не велося – окрім міста Ізюм, де росіяни кинули в бій учбовий підрозділ Збройних сил Російської Федерації, які зазнали поразки. Частково знищені, частково – взяті в полон, частково розсіяні. Хочу зазначити, що у військовій історії, у воєнній справі, коли кидають курсантів на основні напрямки, школу молодших спеціалістів, це означає майже розгром», – прокоментував заступник голови ОП.

Він також повідомив, що Збройні сили знову завдали удару по аеродрому в Чорнобаївці, де російські війська кілька разів розміщували свої сили.

Нагадаємо, Арестович запевнив, що Російська армія втрачає наступальний потенціал і її ресурсів вистачить ще на 2-3 тижні активних бойових дій в Україні. Загрози захоплення Києва зараз уже немає і у квітні кияни ймовірно зможуть повертатися до своїх домівок. 

«Десь 60 (тактичних груп – ред.) зараз оперує, але вони звʼязані боями по всій Україні, і десь 10 (тактичних груп – ред.) у них в резерві ще. Це жалюгідні сили за такого розмаху та інтенсивності бойових дій. Думаю, що 10 днів, може, 14 у них залишилося на те, щоб вони взагалі були здатні на активні бойові дії. Потім неминучий перехід до позиційної війни, вони стають в оборону, як зараз під Києвом, наприклад. І вже оперативного розмаху не буде», – пояснив Олексій Арестович.

Він вважає, що після цього розпочнуться тактичні бої за маленькі села та для вирівнювання позицій, а підкріплення сил російським військовим чекати немає звідки.

«Навіть, якщо вони нашкребуть зараз резерви, хоча у них із цим величезні проблеми, у самій Росії та в Сирії не вдалося набрати. І (навіть якщо – ред.) вони перекинуть їх сюди, то ці резерви не будуть здатні принципово змінити ситуацію. Тобто зараз вони перед оперативним глухим кутом, а потім і програш може стати (реальним) протягом двох-трьох тижнів», – вважає радник голови ОП.

Україна, за його словами, на цей час має достатньо ресурсів, щоб відбивати атаки. Однак Росія продовжить атакувати з неба.

«Цього добра у них вистачає, крилатих ракет повітряного базування, типу «Іскандер», і вони будуть бити, може будуть бити більше, ніж зараз», – розповів Арестович.