Крим здають? Жест доброї волі – після наказу Путіна: забирають все! ЗСУ не зупини, півострів в істериці! Тотальний розгром!

Інститут вивчення війни (ISW) припускає, що Росія передислоковує військову техніку з Криму після ударів ЗСУ, а також посилює ППО окупованого півострова.

Російська окупаційна влада навряд чи зможе провести референдуми, як вони мають намір (у співпраці з місцевими колабораціоністами) до передбачуваного кінцевого терміну 11 вересня через “тертя” в окупаційних адміністраціях і партизанські напади.

Як зазначає ISW, усі зібрані дані свідчать про те, що російська влада прагне створити видимість місцевої підтримки та участі перед проведенням референдумів, щоб представити їх як широко підтримані ініціативи, але стикається з постійними невдачами, які відтерміновують спроби анексії.

Крім того, за повідомленням інституту, російські війська продовжували передислокувати військову техніку з Криму до Росії, ймовірно, реагуючи на триваючі українські удари по російських тилових районах у Криму.

Також російські війська зміцнюють протиповітряну оборону в Криму, щоб протистояти українським ударам, оскільки нинішня російська протиповітряна оборона неефективна проти українських безпілотних літальних апаратів (БПЛА).

Українські сили продовжували обстрілювати російські наземні лінії зв’язку  та військову інфраструктуру в Херсонській області, які забезпечують операції на західному березі Дніпра.

У регіонах Російської Федерації продовжено донабір до так званих добровольчих батальйонів, які продовжують відправлятися в Україну.

Українські партизани та внутрішній розкол продовжують становити загрозу російському контролю над окупованими територіями.

Після “бавовни” у тимчасово окупованому Криму російські окупанти почали потихеньку збирати свої речі. Вже є ознаки того, що окупанти тікають з півострова та вивозять свої родини.

Про це в ефірі телемарафону повідомив спікер начальника Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

Він зазначив, що ще зарано говорити про початок масштабної евакуації окупантів. Проте вже є інформація, що окупантити потроху панікують. За словами Братчука, російські військові відчули демілітаризацію тимчасово окупованого півострова. Вони почали вивозити свої родини та тікають з Криму.

“Це ознака непогана. Нехай оглядаються, нехай потихеньку забирають свої речі”, – додав спікер начальника Одеської обласної військової адміністрації.

Він також зазначив, що загроза ракетних обстрілів зберігається. РФ змінює угруповування кораблів-ракетоносіїв, в акваторії Чорного моря збільшилася кількість ворожих “Калібрів”, готових до застосування.

Також події у Криму носять військовий та інформаційний характер. Регулярні потужні удари України показали вразливість Росії.

Про це директор центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко заявив в ефірі  українського телеканалу.

“Зараз розвінчуються міфи, які створені російською пропагандою, що Крим захищений, що це непотопний авіаносець. Після Севастополя вже зрозуміло, що Росія є вразливою. “Бавовна” в окупованому Криму, потужні удари по командуванню ЧФ РФ у Севастополі, вибухи у Новофедорівці, вибухи під Керчю подіяли на людей, які приїхали жити та відпочивати з Росії у Крим”, – зазначив Мусієнко.

За словами експерта, події у Криму б’ють по іміджу Росії.

“Удар по іміджу держави, яка має начебто потужні засоби ППО С-400, які вони рекламують та намагаються продавати в Індію та Туреччину та які пропускають удари. Удар по аеродрому знищив літаки морської авіації ЧФ Росії, штурмовики та бомбардувальники, яки завдавали ударів по українській території. Це передумови для звільнення півострова Крим. Спочатку ЗСУ знищували ближні тили, а зараз справа доходить й до дальнього тилу”, – пояснив Мусієнко.