Курс долара в Україні: Яких сюрпризів чекати українцям

В Україні до 27 жовтня – "останній шанс" для зміцнення гривні. Після цього, найімовірніше, курс буде повільно рухатися до нового маяка – 28,5 грн / $

Про це розповів фінансовий аналітик Володимир Мазуренко. "В кінці місяця у нас традиційно спостерігається невелике просідання. Тому, думаю, що ринок, готуючись до цього, трохи підштовхне долар до незначного зростання. Правда, в перспективі одного тижня коливання будуть абсолютно незначними. Я б сказав, що кінець жовтня ми зустрінемо з курсом в 28,2-28,3 грн/$, наступний тиждень – 27,28,1 грн/ $ ", – прогнозує експерт.

Аналітик Єгор Комов також передбачає: курс долара на цьому тижні буде коливатися близько 28 грн / $. При цьому експерт вважає, що прийняття бюджету і підвищення тарифу на газ дозволили отримати позитивний сигнал про продовження співпраці з МВФ. Безпосередньо на кількість валюти в країні це не вплине (транш в кращому випадку можна буде отримати до кінця року), однак, настрій учасників ринку зміниться.

Популярне: “Тепер позбавити людей субсидії буде складніше”: Юрист пояснила, що дає українцям нова заборона

Національний банк України формує курси долара і євро до гривні як середньозважений курс за операціями на міжбанківському ринку за день. За офіційним курсом НБУ населення купувати валюту не може.