Курс на Придністров’я! У США викрили – жорстокий план Путіна. Зупинити ворога, терміново!

Президент Росії Володимир Путін на тлі безуспішної “спецоперації” в Україні, ймовірно, оголосить воєнний стан у РФ і розв’яже війну на окупованій території Молдови, заявила голова Національної розвідки США Авріл Хейнс під час виступу в Сенаті.

Водночас у Генштабі ЗСУ повідомили, що місцеві збройні формування та оперативна група російських військ продовжують перебувати у підвищеному ступені бойової готовності.

За словами Хейнса, Путін вирішив поширити бойові дії на територію Придністров’я, яке контролює Росія. У той же час вона не уточнила, чи має РФ зараз потенціал для виконання такої забаганки Путіна, – повівдомляє AFP News Agency.

Крім того, розвідка США дізналася, що російський лідер також планує вести тривалу війну в регіоні, сподіваючись, що США та Європа “втратять рішучість” у протидії такій агресії.

Хейнс додала, що Путін може запровадити військовий стан у Росії для того, щоб мобілізувати сили в протистоянні проти України.

Також розвідка США вважає, що війна путіна в Україні, ймовірно, стане більш непередбачуваною найближчими місяцями.

«Поточна тенденція збільшує ймовірність того, що президент Путін вдасться до радикальніших засобів, включаючи введення воєнного стану, переорієнтацію промислового виробництва або потенційно ескалацію військових дій, щоб вивільнити ресурси, необхідні для досягнення його цілей, протягом затягування конфлікту або якщо він вважає, що Росія програє в Україні», – заявила глава Національної розвідки США Евріл Хейнс.

Нагадаємо, 22 квітня росія заявила про «другу фазу» війни проти України — у планах захопити весь Донбас і південь України до Придністров’я.

Пізніше в Тирасполі в будівлі «міністерства держбезпеки» пролунали вибухи, а 26 квітня у «ПМР» підірвали вежу телетранслятора російського радіо. Також повідомляли про вибухи на тираспольському аеродромі.

Президент Молдови Майя Санду назвала вибухи у Придністров’ї спробою ескалації напруженості, яка вигідна провоєнним силам. Вона сказала, що інциденти повʼязані з протиборчими силами в регіоні.