Киву розстріляли! У всіх на очах – термінове звернення: підняли всіх. Венедіктова влетіла – що відомо?

Скандальному народному депутату від “Опозиційної платформи – За життя” Іллі Киві, якого його однопартійці вважають контуженим, відповіли на його безглузду витівку з “вітанням” киян з річницею визволення міста від нацистських окупантів.

“Відповідь” нардепу з’явилася у Telegram-каналі громадської організації “Фрайкор”.

На відео видно 5 чоловіків зі зброєю у руках. Вони звернулися до нардепа від “Опозиційної платформи – За життя”. На їхніх обличчях – маски з портретом Бандери, а голос – змінений за допомогою спеціальних програм.

“Сьогодні у міжнародний день пам’яті загиблих тварин від рук людей хочемо привітати головну тварину України Іллю Киву”, — кажуть автори ролика перед пострілами.

На оприлюдненому відео активісти стріляють у портрет Киви.

Нагадаємо, 6 листопада Народний депутат від “Опозиційної платформи – За життя” Ілля Кива зняв провокаційний ролик, на якому він розстрілює портрети представників українського руху спротиву, зокрема портрет Степана Бандери

Кадри зі стріляниною було знято на території стрілецького комплексу.

Цим роликом, який депутат опублікував у Facebook, Кива “привітав” Київ з Днем визволення від нацистських окупантів

“Ми, члени організації антифашистського руху “Патріоти – За життя”, вирішили це свято почати відзначати, розстрілюючи нацистів, як колись їх розстрілювали наші діди та прадіди”, – заявив Кива і зробив близько десяти пострілів по мішенях.

Крім того, в своєму ролику народний обранець показав, як покладає квіти біля пам’ятника генералу армії СРСР Миколі Ватутіну зі словами “Слава солдату Червоної армії”.

В цьому контексті варто додати про те, що Генпрокурорка Ірина Венедіктова раніше заявляла, що проти скандального нардепа відкрита вже не одна кримінальна справа. Стрілянина “на честь смерті” Бандери тільки поповнила цю “колекцію”.

Однак Венедіктова не уточнила кваліфікацію злочину Киви. За її словами, вона про це повідомить тоді, коли підпише підозру політику.

Стосовно народного депутата у нас є справи, і їх, в принципі, стосовно цього народного депутата достатньо багато. Я не можу по кожному внесенню в ЄРДР виходити і про щось говорити і коментувати. Коли у подібних справах іде притягнення, у нас мають бути хоча б експертизи. Без них нема про що говорити,– заявила Венедіктова.

За словами генпрокурорки, про інші деталі говорити поки ще рано, бо слідство триває.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Народного депутата України Іллю Киву затримали у власному автомобілі.

«Суспільне» повідомляє, автомобіль зупинили патрульні поліцейські через порушення правил дорожнього руху. Слідчі провели процесуальні дії, вилучили документ, який можливо мав ознаки підробки, поки що інцидент не отримав правової кваліфікації події, її буде надано після завершення перевірки.

Про це стало відомо 1 листопада з PavlovskyNEWS та «Цензор.нет». Кива повідомив про затримання на столичному шосе. Він говорить, що не отримував повідомлення про підозру у державній зраді.

Ілля Кива підтвердив затримання у власному телеграм-каналі:

«Черговий провал влади у спробі моєї провокації. Влада шукає будь-якої можливості моєї дискредитації та провокування на конфліктні дії. Сьогодні вони хотіли підкинути мені заборонені предмети та речі для подальшого кримінального переслідування. Чергова штанга влади, як загалом і в усьому за те, що вони беруться».

Варто зазначити, що наприкінці жовтня у Кременчуці відбулася партійна конференція депутатів рад різних рівнів, де вони засудили дії депутата Киви й направили лист-звернення на розгляд стратегічної ради партії щодо його виключення з лав ОПЗЖ.

Після цього Ілля Кива відреагував на прохання депутатів від ОПЗЖ на Полтавщині виключити його з партії. Він розповів, що вважає колективне звернення депутатів на Полтавщині неаргументованим.

Далі депутат заявив, що його виключили з партії ОПЗЖ й того ж дня це спростував.

Також судді Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду підтвердили рішення першої інстанції про те, щоб забрати в народного депутата Іллі Киви 1 млн 242 тис. грн від жомової ями в дохід держави.