Ленд-ліз в розпалі! Резніков заявив: чудові новини з фронту! Масштабна підмога ЗСУ – дочекалися

Україна може замовити певне озброєння за програмою ленд-лізу лише після прийняття політичного рішення щодо можливості поставки зброї нашій країні. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на міністра оборони Олексія Резнікова в ефірі телемарафону.

Досі ми ведемо переговори з нашими партнерами про те, який бойовий танк буде на озброєнні української армії. Чи це буде американський “Абрамс”, чи німецький “Леопард”, чи британський, чи французький. Це питання прийняття політичного рішення, – зазначив він.

Тобто, лише після затвердження вибору, Україна зможе щось замовити. За словами Резнікова, те ж саме стосується і бойових літаків.

Нагадаємо, що сьогодні закон США про ленд-ліз для України набув чинності. Закон про ленд-ліз повинен усунути бюрократичні перешкоди на шляху постачання військової допомоги Україні. Президент США отримав розширені повноваження для надання озброєння.

США можуть надати Україні сучасні танки, проте для цього ЗСУ треба навчитися володіти ними. Представник Міністерства оборони США заявив, що “танки знаходяться на столі” для ЗСУ, але Україна має продемонструвати здатність використовувати їх перед тим, як буде прийнято рішення відправити партію.