Лещенка закликали скласти мандат слідом за Мартиненком

Найближчий соратник Арсенія Яценюка Микола Мартиненко оголосив про складання повноважень, після чого депутатський мандат зобов'язаний скласти і його обвинувач нардеп Сергій Лещенко.

Про це пише видання «Ділова столиця», передає Корупція Інфо

Те, що Мартиненко заявив про складання своїх депутатських повноважень, у зазначеному матеріалі називають безпрецедентним випадком: «До Мартиненко ніхто раніше такого кроку в подібній ситуації не робив. В основному політики, яких звинувачували в корупції, доводили свою невинність у проплачених телеефірах ».

«Мартиненко жодного разу різко не відповідав на звинувачення з боку пана Лещенко. Інших великих обвинувачів не було. Тому виникає питання з приводу особистої зацікавленості цього депутата з фракції БПП », – йдеться в статті.

«… На« Мартина »є замовлення. В оточенні "фронтовика" вважають, що причина замовлення – інтереси "Росатома" на українському ринку атомної енергетики », – пише видання. Адже саме зусиллями Мартиненко Росію викинули з проекту з добудови двох реакторів на Хмельницькій АЕС.

Останнім часом в ЗМІ почала фігурувати зв'язка Лещенко з російським бізнесменом Костянтином Григоришиним, у якого завжди був інтерес в українській енергетиці, в тому числі, атомної.

Тепер, вважає автор матеріалу, Арсеній Яценюк, членом фракції якого був Мартиненко, може і повинен вимагати від партнерів по коаліції вчинити так, як Мартиненко.

«Мартиненко створив вкрай неприємний прецедент. У нормальній демократичній державі політик, якого звинувачують у корупції, має право не тільки довести свою невинність, а й притягти до кримінальної відповідальності наклепників. У нас такого, на жаль, немає. Зараз Мартиненко йде в нікуди. І його відхід, насправді, тільки наближає розвал коаліції і дострокові вибори. Але вони вже його не будуть стосуватися. Ніхто в свої списки Миколи Володимировича не візьме. Так само, як і його "викривачів". Через їх "токсичності" », – говоритися в статті.