Ліквідація ВСЬОГО ОПЗЖ? Вслід за Кивою: Медведчук, Азаров – хто наступний? Спецоперація СБУ – голубчики, хана вам!

Як відомо, 6 грудня, у Підмосков’ї, на території паркової зони готелю, було знайдено тіло колишнього нардепа від ОПЗЖ та соратника Медведчука Іллі Киви. 

Буквально відразу після звістки про смерть Іллі Киви з’явилася заява ГУР. Представник спецслужби Андрій Юсов сказав що: «Можемо підтвердити, що Кива — «все». І така доля спіткає й інших зрадників України, а також поплічників путінського режиму».

Після цих слів у ЗМІ почала поширюватися інформація, що Киву ліквідувало відомство Буданова. Проте експерти вважають, що відбулася неправильна інтерпретація тез ГУР.

«Треба трохи прояснити ситуацію! ГУР абсолютно точно не причетний до ліквідації. Вогнепальна зброя знаходилася в руках відчайдушних малюків!», — написав у Facebook із натяком колишній співробітник СБУ Іван Ступак.

Крім того, є думка, що наступним на концерт Кобзона може вирушити Медведчук.

«Перший на виліт, як на мене, той, хто не просто втік, а й продовжує вести активну деструктивну роботу проти нашої країни. Я, думаю, це путінський кум Віктор Медведчук. Зараз напружився не тільки він, а й екс-глава СБУ (за президентства Януковича) Олександр Якименко, і колишній глава МВС Олександр Захарченко. Усі вони зі списку є, я думаю», — каже Ступак.

«До речі, ГУР не сказав про те, що Киву ліквідували вони», — говорить Іван Ступак.

До того ж, найімовірніше, ця операція готувалася давно.

«СБУ справді провели безпрецедентну спецоперацію неподалік резиденції Путіна. Відбулося довге вивчення обстановки, пересування та звичок зрадника. Прораховувалося, як до Киви зручніше підвести людину, щоб вона не злякалася. Як пробратися в локацію, де він проживав. Це серйозна підготовча робота, спочатку на території України, а потім – в РФ. Потрібно спланувати шляхи проникнення, шляхи підходу, шляхи відходу. Це все могло бути заплановано, припустимо, влітку. А реалізовано лише зараз — тому що склалися всі відповідні обставини», – пояснює Ступак.

Оскільки планування та здійснення подібної спецоперації у столиці Росії, справа досить складна, то в мережі також з’явилася інформація про те, що Киву нібито ліквідувала ФСБ.

«Давайте розмірковувати логічно, — каже Іван Ступак, — Кива в Росії грав роль пропагандиста, він ходив по всіх каналах і транслював кремлівські наративи. Він їм був потрібен у цій ролі. Він мав джерело фінансування. Він жив у дорогому готелі, він їздив на броньованому авто, у нього була охорона, він користувався послугами ескортниць. Припустимо, він своїм господарям набрид або став виходити з-під контролю, так їм простіше було відрізати йому фінансування, відібрати ствол, порушити кримінальну справу за якоюсь статтею і закрити в СІЗО, як Гіркіна. Але цього зроблено не було. За моєю достовірною інформацією, це зробили люди Малюка», — наголошує експерт.

За його словами, Кива, незважаючи на його ексцентричність, був ласою ціллю для наших спецслужб.

«Йому було відведено певну роль під час початку повномасштабного вторгнення. Кива мав забезпечувати силове прикриття так званої СВО. Але все пішло не так, як вони планували», — каже Ступак.

Варто додати і той факт, що зрадник Ілля Кива, найімовірніше, навіть не здогадувався, що за ним дійсно стежать, і недостатньо серйозно ставився до Служби безпеки України.

Про це заявила політична аналітикиня Ольга Курносова.

“Усім уже трошки незатишно. Я думаю, що він абсолютно не здогадувався, хоча і говорив, що за ним стежать. Однак, як і раніше, ходив у найближчий лісок записувати свої відео і, загалом, мабуть, недостатньо серйозно ставився до Служби безпеки України. Я б на його місці подумала серйозно, бо в школі вчили в книжках, що партизани, які колаборантів знищують, роблять правильну справу”, — сказала вона.

Курносова наголосила, що жоден, хто бере участь у злочинній війні проти українського народу, не повинен почуватися в безпеці.