Лінія фронту вже тільки на Донбасі? Провал на всіх напрямках – час білого прапору настав: без бою! Лягло все!

Армія Росії, яка планувала “взяти” Київ за три дні, неспроможна витримати тиск Збройних Сил. Окупанти у паніці перед контрнаступом України, готуються до безуспішної оборони.

Про це 24 Каналу розповів військовий експерт Павло Нарожний. Він зазначив, що у росіян недостатньо ресурсів для повноцінної атаки на жодному з напрямків.

Ворог може спробувати атакувати хіба що у напрямку Бахмута, Мар’їнки та Вугледара. Однак Нарожний переконаний, що російська армія немає потужного наступального угрупування, яке зможе прорвати оборону ЗСУ.

Росія може закидувати “м’ясними хвилями”, але повноцінну величезну атаку на жодному напрямку зробити не зможе,

– сказав військовий експерт.

Дії ворога свідчать про підготовку до оборони. Насамперед на південному напрямку, адже там росіяни побудували величезну мережу оборонних споруд.

“Танкові горби, мінні поля й різні інженерні споруди. Росіяни готуються до глухої оборони”, – додав Нарожний.

Тим часом весь цивілізований світ в очікуванні контрнаступу української армії. Проте ЗСУ не стануть оголошувати конкретну дату контрнаступу, а почнуть тоді, коли завершать знищення важливих тилових об’єктів армії РФ.

Про це йдеться у статті NV «Головне питання війни. Яким буде великий наступ ЗСУ», заснованої на опитуванні вітчизняних військових аналітиків.

Найвигіднішими напрямками для великого наступу є три ділянки: лівобережна Херсонщина (у напрямі перешийків, що ведуть до Криму), приморська частина Запорізької області (у напрямі суворо на південь від Запоріжжя — на Мелітополь, перерізаючи «сухопутний коридор» до Криму) і Луганщина (від Сватового на схід, до державного кордону).

Саме на трьох згаданих напрямках ЗСУ проводять підготовчу роботу, схожу з тією, що передувала звільненню правого берега Дніпра в районі Херсона. Як уточнює Михайло Самусь, директор New Geopolitics Research Network, йдеться про ракетно-артилерійські удари по ворожих тилах, зі знищенням командних пунктів, складів із боєприпасами, місць зберігання палива, логістичних вузлів і баз розквартирування особового складу.

У ЗСУ пояснили, навіщо РФ робить паузи в нічних ракетних атаках

«Якщо ви подивитеся ретроспективно на херсонську операцію, тоді так само всі телефонували, питали: коли вже буде удар, чому весь час відкладається? В Україні і в західній військовій науці немає такого поняття „Давайте до 9 травня візьмемо таке-то місто“, — каже Самусь. — Немає жодних встановлених термінів, є умови для проведення таких операцій. І вони створюються просто зараз».

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський нещодавно заявив, що Україні потрібно ще трохи часу, щоб розпочати контрнаступ – не вся військова допомога Заходу надійшла. Тема з контрнаступом була настільки обговорювана останніми місяцями на всіх рівнях, що в Україні почали побоюватися того, що його результат не виправдає очікувань. Тому військово-політичне керівництво тепер просуває меседж про те, що майбутня битва аж ніяк не вирішальна. Повідомляє

Одна з перших таких заяв пролунала наприкінці березня від Дмитра Кулеби. Міністр закордонних справ звернув увагу на те, що контрнаступ небезпечно вважати вирішальним моментом у війні: адже якщо він не вдасться, посилиться вплив сил, які хочуть підштовхнути Україну до компромісів із росією.

«Ми повинні всіма засобами протистояти сприйняттю контрнаступу як вирішальної битви війни», – підкреслив міністр.

Пізніше навесні він ще кілька разів закликав не думати про майбутній контрнаступ як останній – бо невідомо, що з нього вийде. «І якщо нам вдасться звільнити наші території під час цього контрнаступу, то в кінці ви скажете, що так, він був останнім. А якщо ні, то значить треба готуватися до наступного контрнаступу», – пояснював Кулеба.

Міністр оборони Олексій Резніков в інтерв’ю визнавав, що очікування у суспільстві від контрнаступу дещо перегріті, а у світі – «переоцінені». «Люди чекають на щось грандіозне, але можуть отримати емоційне розчарування», – зазначав він.

Президент Володимир Зеленський, хоч і казав, що Україна не розглядає варіант провалу, визнавав, що ніхто не може гарантувати стовідсотковий успіх контрнаступу.