Літак уже готовий! Медведчук в паніці – без шансів, терміново до Мінська! Соратників взяли – кінець!

Брехливі козаки) … Козак (Тарас) … Той самий, який «дуже чесний» держатель «найчесніших» телеканалів «чесного» Медведчука, на приватному літаку вилетів в ОАЕ. Напередодні офіційного візиту Президента. Ганьба – ганьба. Саме цей «крутий факт» активно тиражують заінтересанти вже два дні … Пише на своїй сторінці в Фейсбук радник глави Офісу президента Михайло Подоляк. Передаємо його повідомлення прямим текстом:

Безумовно, все це першокласна брехня. Традиційна, до речі, для нашої країни. Тому що занадто феєрична. Тому що легко перевіряється, але кому це потрібно. Тому що вся ця яскрава група «українських вовків в російських овечих шкурках» (Медведчук, спільники і примкнувший до них Козак) тупо сиділа в Україні. Хоча ні.

Швидше за все, прямо зараз (ага, після 16.00 14 лютого) громадянин Козак в Жулянах хвацько так оформляється на приватний (орендний) “Embraer legacy 650” авіакомпанії AOJ для екстреного вильоту в … Мінськ. Спільно з громадянином Кузьміним (Ренатом) і однієї специфічної сімейною парою.

Але навіть це вже неважливо. Рівно як не важлива і елементарна перевірка через прикордонну службу (якщо ти журналіст) того чи іншого факту. Навіщо? У нас же працює простий «закон» – хто перший найбільш цинічно збрехав, той і в дамках. Втім, дещо все-таки важливо. А саме – чесність і принциповість «розслідувачів». І то, як легко їх можна нагодувати примітивною брехнею. І той факт ще, що легендарний фактчекінг (в якому і криється вся суть справжньої свободи слова) взагалі лайливе слово для наших пенатів. Перевіряти? Чи ні. Просто оперативно опублікуємо брехню…

А що насправді? Та все як завжди. Якийсь сивочолий майстер брехні на прізвище «ексПорошенко», сидячи в своєму розкішному наземному бункері, вирішив знову щось брехливе придумати і намутити. Він завжди так робить. Нудно ж йому. День не день, а то й запустиш чергову брехню.

Так ось, сидить цей честняга і думає. Думає і сидить. Щоб ще брехливе збрехати. І ось цей чудовий знавець фейкових нетрів осіняє себе черговим хресним знаменням: «а давайте дамо невибагливим ньюсмейкерам – через треті руки, зрозуміло – крутий «фактаж» про те, що Козак полетів в ОАЕ. Хто там перевіряти буде?

Ці диво-майстри пера по наївності своїй швидко легалізують фейк. А ми його тут же підтримаємо армією лжефізіономій. Щоб pr-shit’ом випалити все навколо. Тут же досконалий брехливий «злив» з пафосом тиражує традиційна група порохоботня. Класика? Ага. Цинічний примітивний По-мозок в черговий раз довів свою порочність…

Ширше. Це ж не просто історія про ще один повністю вигаданий «факт». Це ідеальний доказ того, що всередині у нас дуже нездорова ситуація. Банальна і примітивна «інформаційна кампанія з дискредитації» саме і тільки президента. Який взагалі про інше. Не про Козака або Медведчука, ставлення до яких він цілком чітко позначив. На відміну від вічно брехливого і хитрого Порошенко, який вірним другом був у заявлених громадян роками.

І це точно не про інформацію і факти. А навіщо взагалі потрібна інформація, якщо можна абсурд швидко упакувати в «правдоподібність», тиражнуть його через брендове медіа, а потім перетворити брехню в бувальщину тисячею Бото-глоток … Висновки? Ніяких. Завтра буде наступний подібний «факт» від журналістів-розслідувачів …