Локдаун в лютому! Степанов терміново звернувся: “Комендантська година”, українці не чекали. Важливо знати

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що якщо не вводити жорсткий карантин в січні наступного року, то локдаун нас буде чекати в лютому.

Про це він сказав в ефірі телеканалу “Україна 24”, пише видання Vesti.

За словами глави МОЗ, після Нового року в будь-якому випадку в Україні будуть вводитися жорсткі обмеження в рамках боротьби з Covid-19.

“По-перше, я б не називав це локдауном. Це досить жорсткий карантин. Якщо локдаун в тому вигляді, в якому його вводили європейські країни, наприклад, у Франції люди могли вийти з дому, не заповнивши форму, комендантська година, максимум 1 км від будинку – це так, це локдаун. У нас же є певні сектори економіки, які закриваються, більш того, з ініціативи президента виділяються грошові компенсації “- сказав міністр.

Степанов додав, що якщо Кабінет міністрів не введе локдаун в січні, “то нам доведеться гарантовано екстрено робити в лютому на тлі великого зростання захворюваності”.

Відзначимо, що раніше ми повідомляли про те, що глобальний механізм щодо забезпечення доступності вакцин проти коронавірусу COVAX схвалив заявку України на отримання восьми мільйонів доз щеплень від covid-19.

Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко у себе на сторінці в Facebook.

“Україна отримала від COVAX офіційне схвалення запиту на отримання вакцини від COVID-19. Тепер, додатково до запланованих закупівель вакцини за бюджетні кошти, Україна вже 100% отримає понад 8 млн доз вакцини безкоштовно. Шприци для ін’єкцій також. Продовжуємо працювати над тим, щоб холодильне обладнання (+2 … +8) для пунктів щеплення приїхало в найкоротші терміни “, – написав Ляшко.

Ляшко розповів, що МОЗ буде залучати до процесу логістики державне підприємство “Укрвакцина”, а також приватні компанії (для вакцин, перевезення яких вимагає температурного режиму -60 / -80 за Цельсієм).