Луценко з Найємом влаштували гарячу перепалку на саміті YES

Генпрокурор Юрій Луценко та нардеп посварилися під час дискусії на Ялтинській Європейській Стратегії.

Луценко та Найєм не зійшлись поглядами під час дискусії на тему участі молодих політиків і державних структур у антикорупційній діяльності, пише ZN, передає Корупція.Інфо.

Генпрокурор заявив, що через вплив олігархів на молодих політиків у державі не змінюється політична культура.

Він також вважає, що молодими політиками є "диванні експерти у війні проти корупції, які завжди праві і добре заробляють на нерухомість".

Найєм у відповідь нагадав Луценку про "дірки" держбюджету. Зокрема, про енергетику, якою вже два роки користується монополія олігарха Ахметова. Та влада не звертає на це уваги, адже не хоче боротись з корупцією. На думку депутата, влада бореться із зусиллями молодих політиків.

Ви у кабінетах сидите з цими людьми і ділите Україну. І не говорите про турбулентність еліт. Завдання Порошенка було в тому, щоб створити сильні інститути. А вони створюються такими ж, як були при Януковичу, просто трішки слабші,
– підкреслив Мустафа Найєм.

"Ми кажемо, що немає політично волі для боротьби з корупцією, але є воля стежити за нами, створювати фейки, інформаційну дезінформацію проти нас", – зазначив Найєм.

Луценко засудив закиди політика щодо нових інститутів, які той прирівняв до часів при Януковичі, додавши, що ГПУ перебуває у стані реформування. Він зазначив, що відбір прокурорів до відомства відбувається за прозорим конкурсом, розробленим спільно з експертами США, а 3 з 5 його заступників ніколи не працювали в органах Генпрокуратури.

Інколи з друзів виходять чудові вороги. Сподіваюся Мустафа – це не про нас з тобою,
– додав Луценко.