Луценко: За тиждень правоохоронці провели понад 100 обшуків через незаконну вирубку та реалізацію лісу

Протягом тижня правоохоронці провели понад 100 обшуків у справах незаконних рубок та реалізації лісодеревини за фіктивними документами. Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко на своїй сторінці в Facebook, передає Корупція.Інфо.

"Липа – це дуб, оформлений як сосна", – цей старий жарт виявився реальністю під час обшуку у Львівській області. За фальшивими сертифікатами походження, з фальшивими чіпами, дуб відправляли як сосновий кругляк, який не заборонений до експорту", – написав Луценко.

 

За словами генпрокурора, протягом тижня ГПУ, а також обласні прокуратури Вінницької, Львівської та Чернівецької областей разом із СБУ та УВС провели понад 100 обшуків у справах незаконних рубок та реалізації лісодеревини за фіктивними документами.

"Під час обшуків вилучено речові докази, які свідчать про незаконну господарську діяльність: "чорна" бухгалтерія, підроблені накладні, печатки різних юридичних осіб, банківські картки, транспортні засоби, тисячі кубів лісової продукції", – зазначив глава ГПУ.

Затримано організаторів злочинів, встановлено їхнє керівництво, зазначив Луценко.