Луценко не розуміє, чому за фінансування шахт «ЛНР-ДНР» не зняли чиновника

Не зрозуміло, чому за фінансування шахт на території «ЛНР-ДНР» досі не зняли з посади заступника міністра енергетики Юрія Зюкова і як в цих умовах можна продовжувати обговорення створення коаліції.

Про це на своїй сторінці у Facebook заявив один із лідерів Блоку Петра Порошенка Юрій Луценко, коментуючи інформацію про те, за II і III квартали цього року вугільним підприємствам в «ЛНР» і «ДНР» з держбюджету пішло понад 2,8 млрд грн.

«Останній місяць я з усіх сил терплю, щоб публічно не ставити запитання, які зашкодять створенню коаліції. Одне з них – фінансування шахт на території «ЛНР-ДНР», про яке нещодавно написав Мустафа Найєм. Розумію, що не варто питати, чому платіжки на 2,8 млрд грн спокійно підписували в Міністерстві енергетики. Чому їх оплачували в Мінфіні. Чому їх пропускали в Держказначействі. Бо відповіді на ці питання ведуть до порядків, що заведені в керівництві чинного уряду», – зазначив Луценко.

«Але я – чорт забирай! – не розумію, чому організатора цієї схеми, пана Зюкова (Юрій Зюков – заступник міністра енергетики, який курує вугільну сферу, – ред.), не тільки не зняли із займаної посади, але й надали можливість гнати пургу на прес-конференції», – наголосив він.

Також Луценко додав, що не розуміє, як партнери в парламенті можуть в цій ситуації «робити вигляд, що все нормально, і продовжувати обговорювати коаліцію реформ».

Нагадаємо, як повідомиву своєму Facebook кандидат у депутати Верховної Ради, до балотування – журналіст – Мустафа Найєм, впродовж II і III кварталів цього року підприємствам тільки вугільної промисловості в зоні «ЛНР» і «ДНР» було перераховано 2 832 166 500 грн.

Також він навів таблицю щодо частини платежів по підприємствах: ДУЕК, «Шахтоуправління Донбас», «Макіїввугілля», «Артемвугілля», «Орджинікідзевугілля», «Шахтарськантрацит», «Торезантрацит», «Сніжнеантрацит», «Луганськвугілля», «Шахта Бєлореченська», «Донбасантрацит», «Антрацит».

 

Джерело: ZIK