Людоньки, ПОВНЕ ВИВЕДЕННЯ ВІЙСЬК! На старт – Главком на ногах: ЗСУ розірвали весь ефір.Перші деталі!

На цей момент ситуація в Авдіївці критична. За інформацією, що надходить від закордонних джерел, з боку Збройних Сил України були підготовлені певні резерви, але на них були нанесені удари, тому розраховувати на значне поповнення живої сили на напрямку Авдіївки не доводиться.

Про це заявив генерал-лейтенант, колишній заступник начальника Генштабу Збройних Сил України Ігор Романенко у своєму інтерв’ю, яке можна переглянути на YouTube-каналі.

 «Якщо це дійсно так, то прийшов час прийняти рішення щодо поетапного виведення наших військ та забезпечення стійкої оборони, виходячи з ситуації», — зазначив військовий експерт.

Також Романенко зауважив, що позиції на заході від Авдіївки також достатньо вразливі, але будь-яким чином, Україні потрібно буде організувати відповідну оборону на цьому відрізку фронту.

Крім того, генерал нагадав, що Путін прагне вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей з метою посилення можливостей з захоплення територій Харківської, Херсонської та Запорізької областей, а потім примусити Україну до переговорів.

За думкою Мусієнка, українські війська успішно виконали важливі завдання у районі міста, в тому числі зменшили можливості наступу противника.

Ситуація в Авдіївці швидко погіршується. Навіть при переміщенні туди бійців третьої окремої штурмової бригади, бійці ЗСУ в кінцевому підсумку все одно будуть змушені залишити місто.

Таку думку висловив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко під час виступу на радіо.

Мусієнко оцінив ситуацію в Авдіївці як дуже погіршену. Він також пояснив, що військове значення Авдіївки полягає у трьох ключових аспектах.

 «Це знищення наступального потенціалу ворога, тобто зменшення їхніх можливостей; і знищення якомога більшої кількості техніки, сили, засобів противника. Це вже виконане контингентом, який обороняв і продовжує обороняти Авдіївку, на відмінно» , – зазначив експерт.

Він також підкреслив важливість того, щоб не допустити розвитку наступальних дій окупантів. Збройні сили України також виконали це завдання, оскільки ворог «суттєво зіткнувся з опорою у Авдіївці».

Крім того, українським військам вдалося привернути на себе значну кількість російських резервів у Авдіївці, які ворог міг використовувати й на інших напрямках.

 «Тепер щодо поточної ситуації. Ситуація дуже складна. На мою думку, вихід нашого контингенту з Авдіївки – це питання часу», – вважає Мусієнко.

Нагадаємо, що 15 лютого в Операційному командуванні «Таврія» повідомили, що підрозділи Збройних Сил України в районі Авдіївки проводять маневри з метою відходу на більш вигідні позиції. Постачання до Авдіївки та евакуація звідти ускладнені, тому була залучена запасна логістична артерія.

Про це розповів начальник відділу зв’язків з громадськістю Операційного командування «Таврія» Дмитро Лиховій під час ефіру телемарафону.

На напрямку Авдіївки ситуація залишається дуже напруженою, але контрольованою.

 «Зі статистики за минулу ніч – з 18 години вчорашнього дня до 6 години ранку цього дня росіяни втратили особового складу 208 осіб. З них безповоротні втрати росіян з Авдіївського напрямку до решти напрямків операційної зони ОСУВ «Хортиця» становлять 20 до 1. Це ще одна красномовне свідчення того, наскільки запеклою є ситуація для ворога саме на Авдіївському напрямку», – розповів Лиховій.

У загальному в зоні Операційного командування «Таврія» за останню добу російські окупанти здійснили 43 авіаудари, провели 64 бойові зіткнення і виконали 1080 артобстрілів.

 «Левова частка кожної з цих цифр – це саме Донеччина, саме Авдіївський напрямок», – зазначив представник ЗСУ.