Марченко знайшлася! Звернулася в сльозах до Зеленського: просить звільнити злочинця-чоловіка. Змушені розчарувати!

Дружина кума Путіна, нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука, ведуча Оксана Марченко записала відеозвернення до президента України Володимира Зеленського.

У своєму зверненнні Марченко вимагає негайно звільнити її чоловіка, якого, за її словами, “СБУ утримує незаконно”.

“Звертаюся до президента Зеленського. Прошу вас вжити всіх необхідних заходів для негайного звільнення мого чоловіка Медведчука Віктора Володимировича, якого незаконно утримує СБУ. Віктор Володимирович не порушував жодних законів України і не покидав її територію. Він завжди виступав за мир і діалог, згоду в Україні і вам, пане президенте, це дуже добре відомо”, – говорить Марченко у своєму зверненні.

Марченко додала, що “її чоловіка переслідують через політичні мотиви всупереч законам України”:

“Його життя має бути поза небезпекою. Я чекаю на вашу відповідь”, – сказала дружина Медведчука, звертаючись до Зеленського.

Проте раніше радник керівника офісу президента Сергій Лещенко нагадав, які претензії має до Медведчука українське правосуддя:

“Віктор Медведчук з великою вірогідністю навряд чи зможе скоро побачити свободу, тому що втеча з-під арешту – це суттєвий крок, який погіршує його становище. Ви знаєте, що в нього є два кримінальних провадження, за якими йому висунуто підозру. Перше провадження стосується переписування за російськими законами об’єктів в Криму (йдеться про родовища енергоносіїв), а друге провадження – це справа закупівлі вугілля з окупованих територій, фінансування тероризму і державна зрада. Відповідно, Віктор Медведчук по першій справі перебував під вартою, а потім закінчився термін утримання, по другій справі – він спочатку позбувся браслету, а потім втік”.

Тобто Оксанка Марченко вирішила, що “кум” Путіна, державний злочинець і зрадник Медведчук нічого поганого не зробив, а отже повинен бути вільний. Що ж, будемо змушені розчарувати. 

Зазначимо, що напередодні ввечері президент України Володимир Зеленський повідомив про затримання кума Путіна, нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука. Згодом Зеленський запропонував Росії обміняти Медведчука на полонених українців.

Голова СБУ Іван Баканов розповів, що для його затримання контррозвідка та слідчі за дорученням президента провели багаторівневу спецоперацію.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Медведчуку, “щоби вижити, треба сховатися в українській в’язниці», бо в росії його “обов’язково ліквідують як людину, яка регулярно брехала про настрої в Україні, крала гроші”.

Зеленський пропонує обміняти Медведчука на українських полонених, яких утримує росія.