Маріуполь здригнувся! Істерика почалася – смертельна битва за місто: країна затамувала подих!

Російські загарбники продовжують будувати ешелонну оборону навколо Маріуполя. Тепер замість «зубів дракона» окупанти зводять дерев’яні укріплення. Про це повідомляє радник міського голови Петро Андрющенко.

Зазначається, що місцеві жителі у четвер, 26 квітня, зафіксували переміщення російських вантажівок у напрямку Мангушського району та Бердянська.

«Навантажені деревною для будівництва фортифікацій. Кількість самих фортифікацій зростає у всіх напрямах», – зазначає Андрющенко.

Крім того, повідомляється, що з початку тижня окупанти почали розселення у вільні будинки в селах на північ від Маріуполя. Росіяни заявляють, що там буде розміщуватися так званий «корпус оборони Маріуполя від нацистів».

Також зазначимо, як повідомив Петро Андрющенко,  в Маріуполі російські окупанти знову переміщають військову техніку.

«Окупанти поновили переміщення живої сили, БК, засобів артилерії та танків у бік Мангуша», — написав він у Telegram.

За його словами, за день зафіксовано понад 20 вантажівок та шість тягачів із важкою техникою. Окрім того, змінили тактику пересування засобів артилерії.

«Тепер їх не тягнуть за вантажівкою на причепі, а перевозять тентовані тягачі», — зазначив він.

Андрющенко зазначив, що в приазовську частину Маріупольського району прибули додаткові мобілізовані окупанти. Відновлено щоденне тренування на полігоні в районі селища Бабах-Тарама

Також, за його словами, фіксується, висока активність роботи авіації.

Варто додати: У тимчасово захопленому Маріуполі російські загарбники хочуть знести будинок, де проживають люди.

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба Маріупольської міської ради.

“росіяни, за час окупації міста, вже знесли понад 300 будинків. Знесення продовжується. При цьому аварійними будинками визнають навіть ті, де продовжують жити люди”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що маріупольці не хочуть залишатися без рідних домівок і жити у так званих гуртожитках, куди їх збирається переселяти колабораційна адміністрація.