Маріуполь “кадирівцям”! ЗСУ не дозволять: хитрий план Кремля провалиться! Дорога в один кінець!

Росія почала ротацію на блокпостах навколо Маріуполя: місто передають “кадирівцям”

На “фільтраційних” пунктах пропуску та блокпостах навколо Маріуполя у напрямку Запоріжжя почалася ротація окупантів. Колаборантів та представників “народної міліції ДНР” змінюють росгвардійці та кадирівці.

Про це повідомив у Telegram радник мера Маріуполя Петро Андрющенко. Він наголосив, що евакуація з міста наразі вже неможлива, оскільки пости встановили навіть на грунтових дорогах, якими раніше можна було об’їхати пункти “фільтрації”.

«Увага! Важливо! Маріуполь. Наші джерела з міста повідомляють, що на фільтраційних пунктах пропуску та блокпостах навколо Маріуполя в бік Запоріжжя проходить ротація окупантів. Колаборантів та представників так званої народної міліції «днр» змінюють на представників росгвардії та кадирівців», – написав Андрющенко.

“Фактично від сьогодні будь-яка евакуація з міста стає неможливою до відкриття окремих коридорів внаслідок перемовин керівництва країни”, – додав Андрющенко.

Він закликав маріупольців не довірять пропаганді та не повертатися до міста, навіть тимчасово для вивозу особистих речей.

“На зараз маєте пам’ятати – це дорога в один кінець. Бережіть себе. Ми продовжуюємо працювати над евакуацією”, – наголосив Андрющенко.

Нагадаємо,що  раніше Андрющенко повідомив, що Росія збирається віддати окупований Маріуполь під управління кадирівців. Їм віддадуть маріупольський порт та “право” на мародерство.

“Стають потроху зрозумілими частини пазлу, що окупанти планують робити з Маріуполем та хто буде умовним “куратором відновлення”. Наші джерела з оточення Іващенка (Костянтин Іващенко, зрадник, якого окупанти призначили гауляйтером Маріуполя. – Ред.) повідомляли про “шефство” від Чечні. Через те, що Маріуполь виявився занадто недружнім та націоналістичним. Тому для залякування та придушення спротиву планується віддати місто кадирівцям. З портом та правом мародерства”, – зазначив Андрющенко.

Як раніше повідомлялося,за інформацією уповноваженої ВР з прав людини Людмили Денісової, з Маріуполя на територію рф було вивезено 130 тисяч громадян України. 21 квітня вона інформувала, що російські ЗМІ повідомили про вивезення з території України понад 915 тисяч осіб, з яких 170 тисяч – діти.

Агресія росії спровокувала в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично зруйновано обстрілами російських загарбників. Маріуполь сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Маріупольський міський голова заявляв, що з початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. Нині тут залишаються близько 100 тисяч мирних жителів.