Марсельєза на всю Одесу! МАКРОН, ВВОДЬ ВІЙСЬКА: Зеленський ловить щелепу – полки заходять?!

Після отримання конфіденційної інформації про намір президента Франції Еммануеля Макрона відправити французькі війська до Одеси, французьке видання повідомило, що полки західних військ вже рухаються до Румунії для можливого розгортання в Україні.

«Все одно в цьому році мені доведеться відправити деяких хлопців (французьких військових) до Одеси», — сказав Макрон в Єлисейському палаці в ніч проти 21 лютого.

Журналісти зауважують, що через п’ять днів після цього президент Франції заявив публічно, що не виключає можливості відправлення західних військ в Україну.

Це сталося після міжнародної конференції в Парижі, де європейські лідери обговорювали питання допомоги Києву у протистоянні з російською агресією.

«У динаміці не можна нічого виключати», — сказав впевнено французький лідер, відповідаючи на відповідне запитання.

За інформацією видання, Єлисейський палац обговорює можливість розміщення військової місії в Україні щонайменше з червня минулого року, коли це питання виникло на засіданні Ради національної безпеки.

Нагадаємо, що президент Франції нещодавно наголосив на важливості допомоги нашій державі і підтримці її у протистоянні з Росією.

«Наша мета одна: Росія не винна і не може перемогти в цій війні», — підкреслив Еммануель Макрон.

Відповідаючи на запитання щодо можливого відправлення військ на територію України, президент Франції зазначив, що існує «градація» і «ми не повинні виключати ніяких варіантів».

«Ставка в Україні – це боротьба за наше існування, за нашу Францію і за нашу Європу. Ми зараз використовуємо наші можливості», – пояснив глава держави.

Він нагадав, що Європа постачала танки, ракети та літаки до України після того, як обіцяла цього не робити.

У той же час Макрон підкреслив, що «ми ніколи не підемо у наступ, Франція – це сила миру». Але він додав, що ми повинні бути розумними, оцінюючи ситуацію, і сказати, «що ми готові вкласти ресурси, щоб запобігти перемозі Росії».

Президент Франції підкреслив, що контекст в Україні змінюється, тому початок 2024 року має «стати часом для стрибка вперед».