Масова втеча з фронту! Колони росіян все – масове знищення: тисячі солдат. Переможемо!

Мобілізовані росіяни зазнають тяжких втрат на території України, оскільки російське командування без будь-якої підготовки кинуло їх на найважчі ділянки фронту, намагаючись затикати дірки у російській обороні. Кількість загиблих, поранених та взятих у полон росіян іде на сотні. Загальні втрати саме мобілізованих на все угруповання ЗС РФ — до 700 убитих та ще 1400 поранених. Точних даних про полонених немає, але йдеться про сотні.

Про це з посиланням на російський військовий Telegram-канал пише “Діалог”.

Перших мобілізованих почали привозити до зони бойових дій уже 23 вересня. То були жителі Білгородської області. 24-26 вересня до них приєдналися жителі Липецької, Курської, Брянської, Воронезької, Саратовської областей. Усі перелічені без будь-якої підготовки потрапили одразу на передову. Білгородські та липецькі мобілізовані встигли потрапити до котлу під Лиманом, точніше, зазнавши втрат, відступити ще до створення самого оточення. Курські, брянські, воронезькі та знову білгородські мобілізовані опинилися під Сватовим та в Кремінній. На позиції на захід і на північ від Сватового потрапили також саратівці, москвичі і волгоградці, що під’їхали.

«Там треба було закривати людьми села та дороги. Надіслали мобілізованих. Їх накривали артилерією і дорогою на позиції, і на самих позиціях довбали мінометами. Укри кмітливі, швидко вирахували, з ким мають справу, почали ДРГ кидати на мобиків. За перші два тижні набрали полонених, людей 90-120, навели шухер», — каже російський офіцер, що знаходиться в околицях Сватова.

У Кремінній мобілізовані потрапили під артилерійські та мінометні обстріли, а також під атаки українських мобільних загонів та диверсійних груп. За словами російського офіцера, який перебував на початку жовтня в Кремінній, мобілізовані були налякані, багато деморалізовано.

“Тут військовий застиг від бардака. А ці хлопці, по суті, цивільні ж. Я навіть не можу уявити, як у них дах поїхав від усього. Наказів немає, зв’язку немає. Садять їх на позиції, навіть не кажуть, де противник, звідки чекати.. Вони сидять.Починається обстріл.Добре, якщо без попадань.Одного шуму вистачає,щоб хлопці просто заховалися по дірах і носа не висовували.Якщо влучання, то вид і крики поранених діяли однозначно, народ просто починав валити з позицій або в ступор впадати “Втрати у них були не надто великі, але їм вистачило. Наскільки знаю, поки була на цій ділянці, людина 50 убитими, до 130 пораненими і ще з десяток полоненими”, – каже офіцер ЗС РФ, який перебував перші два тижні жовтня у Кремінній.

Слід зауважити, що завершена мобілізація в Росії навряд чи суттєво вплине на бойову міць РФ. Про це йдеться в аналітичному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW). Президент РФ Володимир Путін і міністр оборони РФ Сергій Шойгу оголосили про закінчення російської військової мобілізації, нагадують аналітики. Шойгу заявив, що надалі військові комісаріати набиратимуть лише добровольців і контрактників. За його словами, Росія мобілізувала 300 тисяч осіб. З них 82 тисячі дислокуються в Україні, а 218 тисяч навчаються на російських полігонах.

Путін заявив, що 41 тисяча з 82 тисяч військовослужбовців в Україні проходять службу в бойових частинах. Аналітики відзначили, що Путін визнав, що у російських військ були проблеми з матеріально-технічним забезпеченням і постачанням мобілізованих сил. Водночас він неправдиво стверджував, що ці проблеми вплинули лише на “початкову стадію” мобілізації і що ці проблеми зараз вирішені, йдеться у звіті. Путін заявив, що Росія повинна “зробити необхідні висновки”, модернізувати “всю систему військкоматів” і “продумати і відкоригувати структуру всіх складових Збройних Сил, включаючи Сухопутні війська”, додали аналітики.

За даними ISW, Путін, ймовірно, припинив мобілізацію в Росії, щоб звільнити адміністративні та навчальні можливості для відкладеного початку російського осіннього циклу призову. Він розпочнеться 1 листопада. Російські військові, ймовірно, не мають можливостей одночасно підтримувати підготовку 218 000 мобілізованих і приблизно 120 тисяч нових осінніх призовників.