Масштабний відступ! ЗСУ добили окупантів – оборона РФ все: сталося невимовне! Радісна звістка!

Наші воїни продовжують працювати на Таврійському напрямку та знищувати окупаційні війська.

Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” генерал Олександр Тарнавський.

“На Таврійському напрямку триває робота Сил оборони.  Артилерійські підрозділи наших військ протягом доби виконали 1477 вогневих завдань”, – йдеться у повідомленні.

За його словами, протягом доби було знищено 21 одиницю військової техніки противника. Зокрема, три ББМ, шість одиниць артилерійських систем та мінометів, один станковий гранатомет, чотири безпілотники та три одиниці спеціальної техніки.

Крім того, українські оборонці ліквідували три склади боєприпасів противника.

Як зазначають журналісти, коли Україна відправить на штурм свої основні резерви, усе залежатиме від того, чи зможуть окупанти організовано відійти.

Всі ми розуміємо, що контрнаступ ЗСУ триває. Українські війська рухаються повільно, проте такі темпи можуть бути організовані навмисно командуванням, –  пише видання The Economist.

Як розповів начальник Штабу оборони Великої Британії Тоні Радакін, ЗСУ завдають ударів по логістиці росіян, а також перевіряють російську оборону в різних місцях.

Видання пише, що в червні українське командування виявило, що великі бронетанкові з’єднання є хорошою мішенню для безпілотників ЗС РФ, а тому було вирішено наступати малими групами.

“Обмежений успіх, яким зараз користуються українці, в основному є результатом дій підрозділів рівня взводу і роти. Вони використовують для укриття узлісся дерев і невеликі населені пункти”, — сказано в матеріалі.

Журналісти зазначили, коли Україна відправить на штурм свої основні резерви, все залежатиме від того, чи зможуть окупанти організовано відійти. Може трапитись так, що ЗС РФ, виснажені місяцями боїв, “тріснуть”. Російські сили вже стикаються з низьким моральним духом, нестачею боєприпасів, а також поганими рішеннями командирів. Головний удар ЗСУ стане справжнім випробуванням для ЗС РФ.

Як розповів військовий стратег Лоуренс Фрідман, Сили оборони України воюють не так, як армія США і союзники. У своїх війнах американці змогли принести на поле бою переважну вогневу міць і панування в повітрі, чого в українських сил немає. ЗСУ не можуть дозволити собі “нову версію бліцкригу”, до якої, можливо, звикли багато хто на Заході, дивлячись на дії американців у війні в Перській затоці.

Тим часом, Командувач Об’єднаних Сил ЗСУ Сергій Наєв повідомив деталі бою українських військовослужбовців під час спроби прориву кордону російськими диверсантами в Чернігівській області 1 серпня.

Повідомляється, що російську ДРГ зупинили досвідчені прикордонники, які мають бойовий досвід з 2014 року.

Виявляється, що 1 серпня російські диверсанти різко почали обстрілювати прикордонну смугу з автоматичних гранатометів. Старший наряду зрозумів задум росіян і наказав своїм підлеглим приховано зайняти позиції на місцевості, не припиняючи спостереження.

 «Росіяни вирішили, що після такого щільного обстрілу в смузі нікого не залишилося і рушили на прорив кордону. Ворог діяв грамотно й організовано, рухаючись „двійками“ на відстані одна від одної. Але їхній задум був перерваний вогнем українських прикордонників», — зазначили там.

Один із військових першим виявив ворога і підпустив першу пару диверсантів на лічені десятки метрів, відкрив вогонь по передовій групі. Решту диверсантів накрили вогнем його колеги.

 «Бій тривав недовго. Зазнавши несподіваного опору, росіяни збилися в купу і під прикриттям АГС-ів швидко почали відступати у зворотному напрямку», — резюмували в силовому відомстві.

Всіх окупантів буди знищено і в Україні нарешті буде мир!