Має бути все – Зеленський розніс їх! Такого не чекав ніхто. Вже покласти на стіл

Український лідер Володимир Зеленський висунув новий ультиматум команді очільника Кабміну Дениса Шмигаля — він наголосив, що український уряд повинен невідкладно підготувати та представити концепцію розвитку сіл і невеликих міст. Про це президент країни повідомив під час спілкування з представниками ЗМІ в межах робочої поїздки до Херсонської області, інформує Офіс президента.

“Хотів би поставити завдання уряду, щоб вони підготували принциповий державний підхід до сіл та маленьких містечок. Реформа села… Коли має бути все: ліки, школа, робочі місця і всі працюючі органи. Я вже не кажу про те, що у людей просто немає Інтернету. А які послуги онлайн ми можемо пропонувати, якщо нема Інтернету!?”, — поскаржився Володимир Зеленський.

Окрім того, український лідер наголосив, що відвідав нині село Садове на Херсонщині та поспілкувався з місцевими мешканцями. На переконання глави держави, українські села потребують системного підходу та розвитку. Володимир Зеленський переконаний, що село Садове може стати прикладом “садової реформи”, щоб уся Україна побачила, що має бути в кожному селі.

Також варто нагадати, що днями раніше Зеленський підписав указ про розвиток туризму та культури в Україні

Згідно з указом, Кабінет Міністрів повинен забезпечити в межах програми “велике будівництво” за трьома ключовими напрямами:

  • охорона, відродження та використання об’єктів культурної спадщини;
  • розвиток сучасної туристичної інфраструктури України;
  • сприяння розвитку креативної економіки.

Відповідний документ має на меті розвивати культурний потенціал України, а також зберігати, популяризувати й використовувати національне культурне надбання для туристичної привабливості об’єктів культурної спадщини, підтримки креативної економіки.

Крім того, Кабмін повинен опрацювати питання щодо залучення додаткових джерел фінансування сфери культури. Збільшення фінансування планується з початку 2021 року.

Президент також рекомендував органам місцевого самоврядування передбачати в місцевих бюджетах видатки на реалізацію заходів у сфері культури, розвитку туризму відповідно до обґрунтованих потреб.

Також уряду доручено вжити в установленому порядку заходів щодо вдосконалення механізмів фінансування сфери культури, у тому числі щодо запровадження нових підходів умов оплати праці працівників культури з урахуванням показників результативності, ефективності та якості.