“Майже 8,13% людей хочуть”: Гройсман після виборів знову хоче у крісло прем’єра

Прем’єр-міністр і лідер партії «Українська стратегія Гройсмана» Володимир Гройсман має намір претендувати на крісло прем’єр-міністра в разі проходження у Верховну Раду.

Про це він сказав в ефірі ток-шоу «Право на владу» на каналі 1+1, повідомляє 112 канал.

«Майже 8,13% людей хочуть, щоб Гройсман був наступним прем’єр-міністром. Моє проходження в Раду дає можливість привести професійну команду і нести відповідальність. І тоді я зможу претендувати на посаду прем’єр-міністра», – сказав Гройсман.

Він також нагадав, що в 2016 році очолити уряд пропонували кільком політикам, але тоді держава переживала складні часи, тому вони відмовилися.

Нагадаємо, Володимир Гройсман очолив виборчий список партії «Українська стратегія Гройсмана» на дострокових парламентських виборах.

Крім нього, до п’ятірки увійшли ще четверо чиновників Кабміну: три міністри (освіти – Лілія Гриневич, міністр Кабміну – Олександр Саєнко та культури – Євген Нищук), а також заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова.

До слова, Прем’єр Володимир Гройсман вважає доцільним зменшити кількість народних депутатів, а не вводити другу палату парламенту.

Про це він заявив в ефірі програми "Право на владу" на каналі "1+1".

"Та форма, яка є сьогодні, неефективна. Було б доцільно зменшити кількість депутатів, а не вводити другу палату", – сказав він.

Разом з тим, голова партії "Слуга народу" Дмитро Разумков, відповідаючи на питання, чи підтримує він ідею двопалатного парламенту, заявив: "Я за ту форму парламенту, яка є сьогодні".