Медведчук звернувся до Тимошенко через Савченко: ось що він їй запропонував

Голова ГО «Український вибір» Віктор Медведчук переконує Юлію Тимошенко повернути в «Батьківщину» Надію Савченко.

Про це виданню ІНФОРМАТОР розповіло джерело в оточенні Медведчука.

За його словами, під час зустрічі Тимошенко з Медведчуком у Києві останній завів розмову про те, чи може «Батьківщина» повернути у свої ряди Надію Савченко, яка з березня цього року перебуває в ув’язненні.

Популярне: Одружуватися в Україні можна буде лише за однієї умови: в Раді прийняли новий закон

«Медведчук переконував Тимошенко, що це можливо, бо соцопитування показують не надто різке падіння рівня підтримки Савченко. Другий його аргумент – що «Батьківщина» і Савченко «розлучилися» без скандалу, а тому не станеться нічого скандального, якщо її повернути у партію», – поділився інформатор деталями розмови двох політиків.

Співрозмовник зазначив, що «з Москви Медведчука просять зробити все можливе, щоб Савченко вийшла на свободу». Як варіант можливого звільнення екс-бранки Кремля, якщо ще не буде вироку суду, кум Путіна розглядає її включення у списки однієї з політичних сил напередодні парламентських виборів.

«Не виключено, що якщо Тимошенко відмовиться, Медведчук буде звертатися до інших партій», – припустив інсайдер.

На уточнююче запитання, чи часто зустрічаються лідери «Батьківщини» і «Українського вибору», співрозмовник відповів: «Не часто, але зустрічаються».

Окрім того, заяви екс-президента України Леоніда Кравчука на підтримку Юлії Тимошенко свідчать про співпрацю  лідера ВО "Батьківщина" з одіозним  політиком , кумом  президента РФ Віктором Медведчуком.

Про це заявив експерт Віктор Уколов.

"Віктор Медведчук активно підтримував Леоніда Кравчука в 90-х роках, коли Леонід Кравчук перестав бути президентом. Це так само не є секретом. Така їхня історія.

Він додав, що Кравчук, перший президент України, є багаторічним соратником Віктора Медведчука.

"У 2006 році разом із Віктором Медведчуком вони йшли на вибори, наприклад, в блоці "Не так!". Зовсім недавно був поширений ролик, який нагадує їхню передвиборчу рекламу. Там був Степан Гавриш, Віктор Медведчук… Це відкрита інформація. Там був Леонід Кравчук, Олег Блохін і, по-моєму, Бойко.

Шила в мішку не втаїш і з часом все стане відомо. Тому що і Ганна Герман абсолютно недавно підтримувала Юлію Тимошенко. Знаєте, якісь там схвальні слова були в одній з іноземних газет від самого Віктора Медведчука. Побачимо з часом. І думаю, що виборці в цьому питанні розберуться", – підсумував Уколов.