“Мені соромно!”: Грібаускайте вразила потужною заявою. Чітка позиція – ганебний приклад!

Екс-президент Литви Даля Грібаускайте заявила, що їй соромно за позицію Заходу в питанні “Північного потоку-2”.

Колишній президент Литви Даля Грібаускайте вважає неправильною позицію Заходу в питанні російського газопроводу “Північний потік-2”.

Таку заяву вона зробила в інтерв’ю українській журналістці Яніні Соколовій, яке вийшло в ефір “5 каналу”.

Грібаускайте звернула увагу на те, що ряд високопоставлених західних політиків отримали топ-посади в найбільших енергетичних корпораціях Росії. Так, екс-прем’єр-міністр Німеччини Герхард Шредер і колишня глава МЗС Австрії Карен Кнайсль увійшли до ради директорів “Роснафти”, а екс-прем’єр-міністр Франції Франсуа Фійон отримав грошову посаду в “Зарубежнефть”.

“Вони буквально куплені енергетичними компаніями Росії … Мені за це соромно”, – заявила колишній лідер Литви. Вона обурена, що Захід в такій ситуації любить дорікати Україні в корупції, хоча сам, очевидно, не без гріха.

У ситуації з “Північним потоком-2”, на думку Грібаускайте, Захід вчинив недалекоглядно. Потураючи своїм скороминущим інтересам, європейці дали в руки Кремлю потужну зброю проти себе ж.

“Ситуація зайшла дуже далеко. Дуже ганебний приклад того, як особисті інтереси взяли гору над цінностями демократії”, – констатувала екс-лідер Литви.

А також підписуйтесь на наш телеграм канал Корупція – інфо – https://t.me/korupciya, аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.