Мертві душі! Відомий журналіст зробив розгромну заяву про кандидатів у президенти

Владна еліта поділилась на табори тих, хто, теоретично, може підтримати Тимошенко на виборах, і тих, хто залишиться вірним Порошенку. Тому між ними було прийнято компромісне рішення, що саме ці два кандидати мають опинитись у другому турі президентських виборів.

Про це в ефірі інформаційно-політичного проекту «Прямим текстом» на телеканалі ZIK заявив журналіст Сергій Щербина.

Він підкреслив, що у будь-яких соціологічних опитуваннях, які стосуються виборчої гонки, потрібно зважати на доволі важливий пункт – притік електорату.

«Потрібно відразу ж пояснити, що Анатолій Гриценко в першу чергу «доїдає» Петра Порошенка. Тобто він «їсть» його рейтинг. Натомість Тимошенко «їстиме» Зеленський, якщо буде фінансування. Її так само можуть «їсти» і Юрій Бойко та Олег Ляшко», – заявив журналіст.

Натомість електорати Юлії Тимошенко та Анатолія Гриценка не перетинаються, переконаний експерт.

«З огляду на те, що наша політична еліта поділилась на тих, хто теоретично може підтримати Тимошенко і хто залишиться вірним Порошенку, серед них було ухвалене компромісне рішення, що у другому турі мають опинитися саме ці два кандидата», – розповідає Сергій Щербина.

Популярне: Одружуватися в Україні можна буде лише за однієї умови: в Раді прийняли новий закон

Він переконаний, що саме через те вони почали «мочити» Анатолія Гриценко та інших кандидатів у президенти.

«З огляду на цифри, це мабуть допоможе Петру Порошенку принаймні зберегти рейтинг, щоб Гриценко далі не «доїдав» його. Не думаю, що йому щось дасть об’єднання з Садовим. Таке об’єднання лише закріпить західноукраїнський електорат за Гриценком, але не дасть ніякого розширення ні на схід, ні на південь», – запевнив фахівець.

Окрім цього він заявив, що на виборах буде величезна проблема з «мертвими душами» західноукраїнського електорату. Мовляв, не було перепису населення, тому точно невідомо, скільки зараз реально проживає людей в Україні.

«Якщо так станеться, що будуть застосовані певні «технології» на виборах щодо вкиду бюлетенів та іншого, то це може зіграти на користь тому кандидату, який зможе це провести та покрити», – каже журналіст.