Мери, ну і шикуєте! Садовий в топі – поки в країні війна: це треба бачити. Шалені статки!

У січні 2024 року українці вперше отримали можливість ознайомитися з публічними деклараціями українських чиновників, яких зобов’язали подати звітність про свої доходи за 2021 та 2022 роки.

Так, українські журналісти провели аналіз декларацій керівників великих українських міст та голів обласних адміністрацій, щоб виявити, хто з них має найбільші статки, численність нерухомості та автомобілів, а також, чи мають вони заможних партнерів.

У результаті цього аналізу журналісти виділили представників регіональних еліт, які мали найбільше житла, транспортних засобів, а також визначили найзаможніших та найбідніших серед них.

У рейтингу топ 5 мерів з найзаможнішими партнерками перше місце посіла дружина міського голови Львова.

№ 1. Катерина Кіт-Садова, дружина мера Львова Андрія Садового:

Катерина Кіт-Садова володіла, згідно з декларацією свого чоловіка, 17 тис. акцій по 171 тис. грн у Телерадіокомпанії Люкс (загалом на 2,9 млрд грн) та 1,7 тис. акцій по 1750 грн (загалом на 3 млн грн).

№ 2. Влада Андріїв, дружина мера Ужгорода Богдана Андріїва:

Згідно з декларацією свого чоловіка, Влада Андріїв володіла частками у статутному капіталі низки компаній, що займаються виробництво електроенергії — ПП Альтенер, ТОВ Зелена технологіяі т.д. Загальна вартість часток у грошовому вираженні складає близько 35 млн грн.

№ 3: Наталія Моргунова, дружина мера Вінниці Сергія Моргунова:

Наталія Моргунова мала акцій на 26,6 млн грн ($700,7 тис.). Вона також володіла часткою у статутному капіталі ТОВ Еконіка-М на 12,5 млн грн.

№ 4: Валерія Бондаренко, дружина мера Черкас Анатолія Бондаренко:

Разом подружжя Бондаренків володіло квартирою на 11 кв. м у Черкасах. Крім того міський голова зазначив у своїй декларації, що його дружина мала 11 земельних ділянок в Черкаській області та житловий будинок з нежитловими приміщеннями у Лисянці.

№ 5: Марина Філатова, дружина мера Дніпра:

Марина Філатова, дружина міського голови Дніпра, володіла квартирою на 212 кв. м у Києві та квартирою на 824 кв. м у Дніпрі, У селі Орлівщина Дніпропетровської області вона мала житловий будинок з господарчими будівлями і спорудами на 462 кв. м та три земельні ділянки.