Ми вимагаємо! Фріланд зробила гучну заяву про Керченський конфлікт, українською мовою

Міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд звернулася до українців зі словами підтримки. Говорила очільниця канадського МЗС українською мовою.

Фріланд виступила з таким зверненням під час засідання Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ в Мілані. Відео з її промовою оприлюднене у Twitter.

Так, вона сказала, що Канада та її союзники вимагають у РФ повернути в Україну полонених моряків та засуджують дії Росії на Азові. Далі Фріланд перейшла на українську.

Популярне: Від 200 гривень і вище: Вже з 1 грудня на українців чекає нове подорожчання

Я хочу сказати від імені Канади, як міністр закордонних справ Канади, що Канада абсолютно признає і підтримує український суверенітет і українську незалежність. Разом з нашими союзниками, котрі є тут, а також входять у НАТО й у "Велику сімку" ми закликаємо Росію віддати українських моряків та українські кораблі. Ми це абсолютно вимагаємо. І, я хочу сказати… прямо українцям: ми вас підтримуємо і ми стоїмо з вами, – наголосила канадський політик українського походження.

Додамо, що раніше міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд розкритикувала дії Росії в районі Азовського моря. При цьому вона звернулась голови МЗС РФ Сергія Лаврова російською мовою.

Окрім того, Канада за підтримки інших партнерів боротиметься із корупцією по всьому світу.

“Канада підтверджує свою відданість боротьбі із корупцією як вдома, так і за кордоном у співпраці іншими урядами, приватним сектором та громадянським суспільством”, – сказала Фріланд.

Вона наголосила, що “корупція – одна із найбільших перешкод на шляху до економічного та соціального розвитку”, яка заважає інвестиціям та торгівлі.

“Корупція заохочує організовану злочинність, сприяє нерівності та має непропорційний вплив на маргіналізовані прошарки населення й жінок. Вона залишає мало місця для процвітання демократії та верховенства права. Не менш загрозливо, що вона також наражає на небезпеку права та життя людини”, – зазначила міністр.

Фріланд нагадала, що Канада ухвалила “акт Магнітського”, який дозволяє накладати санкції на порушників прав людини й корупціонерів по всьому світу.

“Усі країни повинні вживати суттєві заходи для недопущення корупції. Коли вона все ж трапляється, необхідно упевнитися, що ці випадки належним чином розслідуються та переслідуються”, – підсумувала глава МЗС Канади.