Міністр екології вирішив звільнити голову Держекоінспекції

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак запропонував урядові звільнити голову Державної екологічної інспекції Андрія Заїку. Відповідне рішення міністр прийняв після звіту профільної комісії щодо перевірки роботи Держекоінспекції з червня 2015 по січень 2017 року.

«Я ознайомився із актами перевірки і в мене поки що складається враження, що за цей період в ДЕІ замість займатися охороною природного навколишнього середовища, планомірно вибудовувалася корупційна піраміда, завдання якої – тиск на бізнес, вимагання та отримання хабарів», – написав він у п'ятницю, 17 лютого, на своїй сторінці у Facebook, пише Корупція.Інфо

Популярне: Терміново! На Львівщині оголосили у розшук головного медика

Міністр зазначив, що вже 21 лютого всі матеріали перевірки будуть представлені на колегії Мінприроди і паралельно передані до правоохоронних органів. Семерак також оприлюднив фотографії яхти Держекоінспекції у Чорному морі, яка використовувалася співробітниками відомства для дозвілля і розваг.

Нагадаємо, 17 лютого стало відомо, що в Полтавській області СБУ затримала співробітника екологічної інспекції, який вимагав хабар у розмірі 20 тис. гривень від місцевого підприємця.