Міністрів у військо?! За наказом Зеленського: повна мобілізація – перші пішли? Термінова новина!

Військовий аналітик Олег Жданов впевнений, що мобілізація 500 000 українців  – це абсолютно реальна цифра, якої можна досягти і без надмірних революційних змін.

«Ми ще не доторкалися державного сектору, а він у нас величезний. Самих тільки міністерств – 19, а ще 23 державні та національні служби. Ми не чіпали правоохоронні органи. Тільки в прокуратурі десятки тисяч чоловік, мільйони в поліції, і всі мають бронь. Я не впевнений, що в кожному випадку вона виправдана. У нас є звідки брати людей», — зауважує аналітик.

Він підкреслює, що інша справа, що Валерій Залужний мав рацію, коли казав, що повальне звільнення всіх обласних військових комісарів було помилкою.

«Я аніскільки не виправдовую корупційну складову, але не можна рубати всі пальці одночасно. Ми втратили професіоналів, і мобілізація дуже сильно загальмувала», — стверджує Жданов.

Нагадаємо, на пресконференції 19 грудня Володимир Зеленський розповів, що на Ставці Верховного головнокомандувача Генштаб запропонував мобілізувати до вже діючої армії ще 450 — 500 тисяч чоловік. Президент визнав цю цифру дуже серйозною і зажадав аргументів, щоб її підтримати. В той же час питанням “номер один” Володимир Зеленський назвав демобілізацію та ротацію військових, які в окопах з першого дня повномасштабного вторгнення.

Проте, в той же час, за словами очільника ГУР Міноборони Кирила Буданова, чисельність ЗСУ складає 1,1 мільйона військовослужбовців, і цю цифру необхідно підтримувати. Отже, мобілізація триває і буде тривати, поки йде війна.