Міністри, АГОВ! Куди гроші: українці в шоці – немислиме рішення. Це знак, чи обман?

Кабінет міністрів виділив 51,7 мільйона гривень з резервного фонду державного бюджету для виплати заробітних плат на державному підприємстві «Міжнародний аеропорт «Бориспіль».

Розпорядження №1199 від 22 грудня було оприлюднено на офіційному урядовому порталі.

Згідно з цим документом, Міністерство фінансів зобов’язане здійснити виплати у розмірі 51,7 мільйона гривень на безповоротній основі, використовуючи кошти резервного фонду державного бюджету.

Президент Володимир Зеленський раніше повідомив, що українська влада працює над можливістю відновлення роботи аеропорту «Бориспіль». Це матиме важливе символічне та економічне значення.

Як повідомлялося, нещодавно авіакомпанії Skyline Express вдалося евакуювати свій авіалайнер Boeing 777-300 з міжнародного аеропорту «Бориспіль». Це вже четвертий випадок успішного вивезення повітряного судна з аеропорту «Бориспіль» з початку повномасштабної війни.

Однак радник голови Офісу президента Михайло Подоляк висловлював думку, що відновлення польотів з аеропорту «Бориспіль» наразі є недосяжною метою. За його словами, більша частина істотних позитивних змін реальні тільки за сценарію, в якому Росія почне зазнавати стратегічної поразки на лінії фронту.

Відновлення рейсів в аеропорту «Бориспіль» стає складнішим через кілька завдань, з якими Україні потрібно впоратися, відзначає Подоляк.

 «Це може обговорюватися, може відбуватися підготовка. І вона відбувається, в тому числі – в «Борисполі». Однак питання безпеки мають бути більш об’ємно і більш суттєво вирішені», – наголосив радник голови ОП.