Між ЛНР та ДНР назрів конфлікт через «Партію регіонів»

Між самопроголошеними терористичними республіками ЛНР та ДНР назрівають протиріччя стосовно місцевих виборів. Зокрема, лідер так званої ЛНР Ігор Плотницький вважає можливим участь представників «Опозиційного блоку» у виборах, коли у ДНР не допускають колишніх регіоналів до реваншу у владі. 

Новину повідомляє Корупція.інфо з посиланням на «Преса України».

Думки про те, хто саме зможе взяти участь у виборах, які повинні бути проведені на Донбасі в рамках реалізації Комплексу заходів по виконанню Мінських угод, у представників тамтешньої влади різко розділилися. Якщо лідер ЛНР Ігор Плотницький ще допускає участь регіоналів у них, то у ДНР абсолютно проти.

«Та заради Бога, будь ласка, я двома руками за. Нехай сюди приїжджає Льовочкін і інші партійці, і розкажуть: де вони були, в яких окопах сиділи, скільки поранених винесли, скільки крові здали. І тоді заради Бога, якщо народ їх вибере, то – заради Бога», – сказав Плотницький.

В свою чергу, голова так званої «Ради безпеки ДНР» Олександр Ходаковський відкинув можливість участі регіоналів у місцевих виборах.

«Ми не дозволимо щоб, поки ті сили, які зараз вийшли на вулиці, які зараз пліч-о-пліч відстоюють і донецьку республіку і нашу мета, яку ми перед собою поставили, поки на передовій кладуть свої голови, щоб тут – в тилу, скрізь з'являлися Партія регіонів або їх ставленики», – заявив Ходаковський.

Крім того Ходаковський додав, що вони пам'ятають, яку роль у нашому минулому житті зіграла та організація «Партія регіонів». 

«Донбас, який, власне кажучи, дав путівку в життя цій організації, і Росія були зраджені цими людьми, які тихцем раптом вирішили поміняти курс, піти в Європу. Відверто кажучи, для мене це було…Я не знаю, як передати емоційний стан, коли ми почули від свого уряду, що раптом різко ми стаємо європейською дивною і йдемо по шляху в ЄС в НАТО та інше. Причому ініціаторами, якщо ви пам'ятаєте, виступила «Партія регіонів», якраз і вона спровокувала ті події, які в Києві розгорілися. І потім все, що навалилося на нашу землю, стало наслідком, як раз таки її помилок, її зради…», – зазначив Ходаковський.

Нагадаємо, озвучена заява одного із лідерів так званої ДНР Олександра Ходаковського стосовно розширення меж самопроголошеної республіки та становлення ще одної проросійської держави – не що інше, як план Кремля проти України. А тому, закони про особливий статус Донбасу, які Президент Петро Порошенко «змушує прийняти парламент», є принизливими.