Мосійчук прокоментував справу проти Ляшка. Популісти в дії!

Головний популіст дня: Мосійчук, який захищає імунітет Ляшка від зазіхань Ситника

Номінується народний депутат-"радикал" Ігор Мосійчук, який зчинив ґвалт через ефемерне подання на зняття імунітету з Олега Ляшка

Номінувала його група "Антипопулісти" на сторінці у соцмережі Facebook

"Про жодне незаконне збагачення не може йти мови… Це політичні переслідування, політичний тиск на нашу команду", заявив він каналу "112. Україна".

По-перше, подання ще немає. Очільник САП Назар Холодницький заявив: слідство триває. То ж гучні заяви "радикалів" більше схожі на привернення уваги до себе та свого лідера. По-друге, Мосійчук у своєму популізмі не оригінальний – про політичні переслідування заявляв кожен, проти кого порушувалися справи НАБУ. Це простіше, аніж пояснити суспільству природу набутих статків. По-третє, замість нападати на Ситника, "радикали" мають йому подякувати за можливість влаштовувати піар на заявах про "політичний тиск". У нас виборці люблять ображених. Навіть, якщо ці ображені – мільйонери.

За словами політолога Олександра Леонова, Олег Ляшко просто "загрався" і протягом року був головним фігурантом в кількох скандалах, пов’язаних з майном. Зокрема, кілька разів поспіль "виграв" у лотерею і зірвав куш 286 та 134 тисячі гривень.. В нього багато нерухомості, а джерела розходів невідомі.

Популярне: Одружуватися в Україні можна буде лише за однієї умови: в Раді прийняли новий закон

Провадження САП і НАБУ пов’язано з тим, що Олег Ляшко надто відверто і нахабно "приховував" свої статки. Тому вже виникло питання: чи НАБУ реагує, чи розписується у власній некомпетентності і заангажованості,
– зауважив Олександр Леонов.

Чому саме Ляшко?

На думку експертів, у суспільстві давно очікували такого прецеденту – притягнення антикорупціонерами до кримінальної відповідальності топ-політика, який системно порушує закон. Але тепер треба ще подивитися, як рухатиметься розслідування, чи дійде до передачі до суду.

Що загрожує Олегу Ляшку?

Згідно статті 366 КПК, особи, які подають недостовірну інформацію в декларації, караються штрафом від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавленням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.