Можете плакати! ЗСУ вже ТАМ – вигризали зубами: рубежі тепер НАШІ! Запам’ятайте цей день!

Збройні сили України продовжують вести наступальні дії південніше та північніше міста Бахмут, і закріплюються на досягнутих рубежах.  

Про це йдеться в оновленому зведенні на сторінці Генерального штабу ЗСУ у Facebook. 

Зазначається, що ворог зосереджує свої основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – протягом доби там відбулося 20 бойових зіткнень. 

На Бахмутському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії противника українські захисники успішно відбили атаки противника в районах Іванівського та Білої Гори. 

“Наші воїни продовжують вести наступальні дії південніше та північніше міста Бахмут, закріплюються на досягнутих рубежах”, – йдеться у повідомленні і зазначається, що на цьому напрямку від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів. 

На Куп’янському напрямку українські воїни “стійко тримають оборону”, а на Лиманському протягом доби, за підтримки авіації, ворог намагався витіснити ЗСУ із займаних позицій в районі Білогорівки та Кармазинівки Луганської області, проте успіху не мав. 

“На Авдіївському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Первомайського Донецької області”, – повідомили у Генштабі. 

На Мар’їнському напрямку під вогнем артилерії українські захисники відбили усі ворожі атаки в районі міста Мар’їнка. “На Шахтарському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Новомихайлівки Донецької області. Завдав авіаційного удару біля Вугледара”, – йдеться у повідомленні. 

На Запорізькому та Херсонському напрямках загарбники зосереджуть основні зусилля на недопущенні просування українських військ. Там ворог здійснив артилерійські обстріли понад 30 населених пунктів. 

“Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби”, – зауважили у Генштабі. 

Окрім цього, як повідомляє Генштаб, Збройні сили України уразили склад боєприпасів російських окупантів та район зосередження ворога.  
 
Також там прокоментували нинішню атаку на мирне населення. Зазначається, що вночі сьогодні, 6 липня, Росія завдала ракетних ударів по Україні, застосувавши 10 крилатих ракет “Калібр”, сім з яких було знищено зенітними ракетними підрозділами та авіацією Повітряних сил, три ракети “Калібр” влучили по місту Львів. 

Унаслідок ракетної атаки по Львову загинули п’ятеро людей. За даними Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області, від атаки постраждали 36 людей. На місці удару все ще триває рятувальна операція. Постраждала також і житлова інфраструктура міста: будинки, гуртожитки та навчальні заклади. 

“Внаслідок російських терористичних атак на Львів, на жаль, є п’ять загиблих мирних людей та понад 35 – отримали поранення різного ступеня важкості, пошкоджено та зруйновано понад 35 будинків, більш ніж 250 квартир, 10 гуртожитків, будинок дитини, два вищі навчальні заклади освіти та інша цивільна інфраструктура”, – йдеться у повідомленні. 

Крім того, ворог завдав 41 авіаційного удару та здійснив 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Зокрема, російська армія обстрілювала мирні населені пункти Херсонської та Харківської областей. 

Водночас авіація сил оборони України за добу завдала шість ударів по районах зосередження особового складу противника. 

“Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили один район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, один склад боєприпасів, шість артилерійських засобів на вогневих позиціях та три станції радіоелектронної боротьби ворога”, – зазначили у Генштабі.