МОЖНА ПЛАКАТИ! 70 км під контролем ЗСУ? ВЕСЬ РЕГІОН-Генштаб це приховував: щастя для країни!Перемога

Українські Збройні сили продовжують вести масштабніші, ніж зазвичай, наземні операції на лівому березі Херсонської області. Військовий експерт Дмитро Снєгирьов оцінив шанси на звільнення лівого берега Херсонщини.

«Там найбільш боєздатні підрозділи, а саме 7 повітряно-десантна дивізія з Херсонського напрямку перекинута на Запорізький напрямок у район Вербового. Внаслідок останніх успішних дій Збройних сил України, а це покращення тактичних позицій в районі Вербового і Роботино, підрозділи цієї дивізії відведені на доукомплектування. Підрозділи цієї дивізії прикривали відстань від Нової Каховки до Олешків.», — розповідає він.

Військовий експерт додає, що наразі на лівому березі успішний характер контрбатарейної боротьби ЗСУ, який дозволяє мінімізувати зусилля російських окупаційних військ щодо подальшого видавлення українських підрозділів з лівого берега.

«Збройним силам України, за інформацією, яка є, вдалося закріпитися на декількох ділянках», — наголошує експерт.
Згідно з висловленням експерта, обстановка на лівому березі Херсонської області створює можливість Збройним Силам України здійснювати повний вогневий контроль над усією окупованою територією. Відстань до адміністративного кордону з Кримом там становить 70 кілометрів.

«Наразі відомо, що ЗСУ під прикриттям артилерійського вогню і масового використання безпілотних літальних апаратів здійснили низку успішних десантних операцій на лівому березі.Більше того — окупанти повідомляють про знищену автоколону, повідомляють, що кількість знищенох автотехніки — більше 10 одиниць. Кількість знищених окупантів наразі уточнюється. Але, за попередньою інформацією, це декілька десятків особового складу», — підкреслив військовий експерт.