Мустафа Найєм склав повноваження заступника голови фракції БПП

У зв'язку з вступом у нову політичну партію нардеп Мустафа Найєм написав заяву про складання з себе повноважень заступника голови фракції БПП.

Про це він повідомив у Facebook, передає Корупція.Інфо.

"Вважаю некоректним залишатися на цій посаді, перебуваючи в лавах іншої партії. Докладно пояснювати в мільйонний раз, чому не виходжу з фракції, не стану. Ніякої практичної користі від цього немає – законодавство прописано таким чином, що самостійний вихід з фракції призведе до автоматичного позбавлення мандата і заміною наступним кандидатом за списком", – написав Найєм.

Нагадаємо, офіційна назва нової партії – "Демократичний альянс", але вона може трансформуватися.

Раніше нардеп Мустафа Найєм повідомив про створення нової політичної сили на основі партії "ДемАльянс". 9 липня об 11:00 почнеться її з'їзд. На даний момент рамковим документом є раніше опублікований Маніфест групи "Реформи мають бути справжніми".

28 червня колишній заступник генпрокурора, прокурор Одеської обл. Давид Сакварелідзе і екс-заступник генпрокурора Віталій Касько заявили про створення нової політичної партії, метою якої є "радикальні системні зміни, безкомпромісна і рішуча боротьба з усіма проявами корупції на всіх рівнях".