МВС “профукало” 3,6 км оборонних бастіонів зі США, призначених для оборони Маріуполя (ВІДЕО)

Україна не прийняла 3,6 км оборонних бастіонів зі США, які мали захищати Маріуполь

Міністерство внутрішніх справ протягом двох місяців не змогло укласти договір з американським виробником фортифікаційних споруд Hesco Bastion Inc, який прислав бастіони для оборони Маріуполя на замовлення відомства.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав представник програми Hesco-TMM Ігор Стокоз.

За його словами, протягом цього часу 11 контейнерів з 3,6 км бастіонів знаходилися у порту, а МВС та Нацгвардія проводили бюрократичні процедури. В результаті 20 квітня компанія відправила бастіони в Саудівську Аравію у зв'язку з порушенням термінів.

"Вони були зарезервовані для Нацгвардії, на початку лютого після демонстрації (міністр Арсен) Аваков і (його заступник Сергій) Чоботар, що були на полігоні заявили, що вони терміново потрібні в Маріуполі. … Вчора компанія Хеско повідомила, що в зв'язку з тим, що ми порушили вже всі терміни, вони анулювали нашу квотейшн і відправили бастіони саудитам. Тепер швидко не вийде, бо нову партію виготовляти треба певний час. Але я не певен що в нас щось вийде з МВС", – заявив Стокоз у коментарі "Українській правді".

Як відомо, Аваков у лютому взяв участь у презентації та випробовуванні бастіонів на полігоні у Нових Петрівцях. Після цього він заявив, що такі бастіони потрібні Україні.

"Я думаю, що ми будемо з компанією Hesco і з хлопцями, які будуть випускати це на території України, співпрацювати. І зробимо це дуже швидко", – казав він тоді.

 

Цікаво, що журналісти намагалася отримати коментар з цього приводу в МВС та Нацгвардії, однак прес-служби цих відомств не змогли пояснити ситуацію.

 

 

Джерело: Корупція.Інфо