“Ми хотіли зробити зомбі-апокаліпсис”: після трагедії на дні народження російська блогерка зробила несподівану заяву

Сьогодні на двох головних російських каналах – Першому і Росії 1 – випустили передачі про смертельну вечірку з сухим льодом, яку влаштувала “аптечний” блогер Катерина Діденко.

Двоє її друзів і чоловік Валентин загинули через те, що стрибнули в басейн, куди висипали сухий лід. При взаємодії з водою він перетворився у вуглекислий газ. Люди отруїлися і померли від набряку легенів.

На шоу “Прямий ефір” з Андрієм Малаховим прийшли рідні та друзі загиблих. А на “Нехай говорять” – сама блогерка.

В ході передач стало відомо, що москвичі хотіли влаштувати “зомбі-апокаліпсис”. Сухий лід купив загиблий чоловік блогерки Валентин як сюрприз. Продавці попереджали про небезпеку, але він не послухав.

Катерина Діденко на шоу раз у раз повторювала, що “хотіли поприколюватися” і думала, що синє обличчя її товариша – теж прикол.

На передачі “Прямий ефір” з Андрієм Малаховим виступили близькі загиблої Наталі Монакової, її мати Ніна Фролова і хлопець Андрій Бойко.

“Це робиться не для хайпу і не для популярності. Перед цим у нас фокусник виступав. А потім був сюрприз від Валентина (загиблого чоловіка блогерки, він купив сухий лід – Ред.). У нас не п’є компанія, зрозумійте. Всі випили по півсклянки вина, всі були тверезі “, – розповідає хлопець загиблої.

Андрій Малахов відзначив, що ще кілька років тому фізичні особи в Росії не могли купити сухий лід, тільки юрособи. Він опублікував розмову загиблого чоловіка Катерини Діденко з консультантом магазину.

“Температура сухого льоду – мінус 70 градусів. У вас можливі опіки, ви знаєте це?” – каже продавець-консультант Валентину Діденко. “Так, знаємо”, – відмахнувся він.

Потім до шоу підключилася Олена Переверзєва, яка була на вечірці і знімала відео звідти. “Ми хотіли зробити зомбі-апокаліпсис. Коли [одна з дівчат] Катя стрибнула в басейн і вилізла, вона почала трястися в судомах. Ми думали, що вона [прикидається] під зомбі …”

Також на передачі “Прямий ефір” обговорювали, що після трагічної вечірки кількість фолловерів блогу @ didenko.katerina збільшилася на 400 тисяч осіб і тепер їх півтора мільйона.

Гості Малахова дискутували про те, чи коректно було записувати ролик, поки чоловік помирав в реанімації і після цього. Думки розділилися. Деякі сказали, що це не по-людськи. Інші – що виступати в Інстаграмі Катерина Діденко мала, оскільки у неї є відповідальність перед її читачами.