“Ми йдемо не тим шляхом”: Кравчук зробив розгромну заяву про корупцію. Згадав і Тимошенко, і Порошенка

Перший президент України вважає, що корупція в країні бере свій початок з часів перебування українських земель у складі тоталітарних держав. За словами Кравчука, народ не знав, що з цим робити після здобуття незалежності.

Перший президент незалежної України Леонід Кравчук розповів про причини появи корупції і про те, як це явище проникло практично в усі сфери життя українців.

Своєю точкою зору він поділився в недавньому інтерв’ю журналісту Дмитру Гордону.

За словами екс-глави держави, корупція в Україні бере свій початок з часів перебування українських земель у складі тоталітарних держав, в тому числі Російської імперії і Радянського Союзу. Кравчук зазначив: коли українці отримали незалежність, вони не знали, що робити з корупційними проявами в державі.

“Ми трошки беремо все” звідти “(з минулого – ред.). Ми прийшли з того” гнізда “, де нічого не бачили. Уявіть собі: народ 300-400 років жив при тоталітарних умовах. Це і царизм, і більшовизм і так далі. І раптом йому дали свободу і можливості! Він просто розгубився і не розумів, що робити: одні хочуть робити щось хороше, а інші беруть собі, тому що вже можна брати. Раніше був контроль від первинної партійної організації, до самого верху . Те-є, тоді всі бачили, а зараз “бери, якщо можеш!” – заявив Кравчук.

Політик додав: наші люди звикли жити в інших умовах і треба виходити з реалій.

“Вони не розуміють, що можна щось зробити не силою, а просто іншим шляхом: через закони, Конституцію і іншим способом. Тому, ми і йдемо не тим шляхом, постійно збиваючись з курсу”, – зазначив екс-президент.

Крім того, він назвав ім’я політика, при якому рівень корупції в Україні був би не в таких жахливих масштабах.

“Якби замість Порошенко стала Юлія Володимирівна (Тимошенко – ред.), то такої корупції в таких масштабах не було б”, – підкреслив Леонід Кравчук.