Ми не будемо! Байден потужно зарядив – перед зустріччю з Путіним. У Кремлі замовкли – Агресор не чекав!

Президент США Джо Байден заявив, що обговорить порушення прав людини з президентом Росії Володимиром Путіним, коли вони зустрінуться в Женеві 16 червня, передає CNN, посилаючись на його виступ, присвячений Дню пам’яті.

“Я зустрінуся з президентом Путіним через кілька тижнів в Женеві, щоб прояснити, що ми не будемо стояти осторонь і дозволяти йому зловживати цим правом”.

Байден додав, що США зобов’язані висловлюватися, коли вони бачать порушення прав людини.

Відзначимо, що Європейський Союз направив Білому дому проект спільної заяви про протидію Росії та Китаю. Прийняти і підписати документ сторони можуть на саміті ЄС-США 15 червня, повідомляє Bloomberg. На наступний день в Женеві повинні зустрітися президенти Росії і США Володимир Путін і Джозеф Байден.

«Ми будемо тісно консультуватися і співпрацювати з усього спектру загальних викликів і можливостей в рамках наших схожих багатосторонніх підходів до Китаю. Ми єдині в нашому принциповому підході до Росії, і будемо рішуче реагувати на її повторювані моделі негативної поведінки і зловмисної діяльності », – йдеться в документі, з яким ознайомилася редакція видання.

Сторони також можуть домовитися про поглиблення економічного співробітництва і оголосити про намір спільно протистояти тиску Росії на громадянське суспільство, опозицію і незалежні засоби масової інформації.

У проекті спільної заяви обидві сторони обіцяють об’єднати зусилля для запобігання і мирного врегулювання конфліктів, підтримувати верховенство закону і міжнародного права, просувати права людини для всіх.

Ще одним пунктом майбутніх домовленостей є кліматичні цілі і зниження викидів парникових газів. Сторони можуть взяти на себе зобов’язання щодо стимулювання «зеленого переходу» в бідних країнах, збільшення фінансування боротьби зі зміною клімату, обмеження інвестицій в викопне паливо.

«Саміт дозволить ЄС і США підтвердити тверду прихильність світовому порядку, заснованого на міжнародних правилах, в тому числі шляхом зміцнення багатосторонніх інституцій та співробітництва в галузі зовнішньої політики і політики безпеки», – йдеться в проекті.

Спрямований в Білий дім документ є ще одним кроком у налагодженні відносин Вашингтона і Брюсселя, які погіршилися за час президентства Дональда Трампа. Співрозмовники журналістів стверджують, що офіційні особи вже працюють над формулюваннями проекту.

Нагадаємо, президенти США і Росії зустрінуться 16 червня. У Кремлі підтвердили, що Джо Байден і Володимир Путін зустрінуться в швейцарській Женеві.

А також підписуйтесь на наш телеграм канал Корупція – інфо – https://t.me/korupciya, аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.